TRIPLE-P

Triple P: LAN infrastructuur in 2005 volle aandacht

Vianen, 5 januari 2005 - Wanneer momenteel bij bedrijven reeds ICT-projecten voor 2005 gepland zijn, dan zijn die projecten bij 44% van de bedrijven gericht op de LAN-infrastructuur. Dit blijkt uit een onlangs door Triple P en MarketCap gezamenlijk uitgevoerd grootschalig onderzoek naar geplande projecten en investeringen in 2005. Voor dit onderzoek zijn interviews afgenomen bij 1.032 bedrijven met 50 of meer werknemers, waar in totaal 1.985 ICT-projecten geïnventariseerd en geanalyseerd zijn.

Bij ca. 44% van de bedrijven wordt in 2005 nadrukkelijk aandacht besteed aan de LAN-infrastructuur. Bij een groot deel van deze bedrijven (13% overall) gaat het om projecten gericht op de verandering c.q. verbetering van de LAN-architectuur. Bij overall ca. 12% zal in 2005 sprake zijn van een implementatie van Microsoft Windows 2003 Server.

Bert Bouwhuis, Chief Technology Officer van Triple P geeft aan: 'Op zich is het niet zo vreemd dat er in 2005 een verhoogde aandacht zal zijn voor de LAN-infrastructuur. De afgelopen jaren is vooral aandacht besteed aan de applicaties van bedrijven en nu is de infrastructuur weer aan de beurt. Er is bij veel bedrijven toch een soort van achterstallig onderhoud ontstaan met betrekking tot de LAN-infrastructuur. Uiteraard heeft men de afgelopen jaren wel regelmatig routers en switches vervangen of ge-upgrade. De LAN-archtectuur is echter vaak niet regelmatig onder de loep genomen. Nu bedrijven voor investeringen zoals een SAN of VoIP-toepassingen staan, ontstaat de behoefte aan een audit en een nadere analyse van de LAN-architectuur en LAN-infrastructuur'.

Volgens Alfred den Besten, Managing Partner van MarketCap is het bij de keuze van een leverancier voor projecten op het gebied van de LAN-infrastructuur uitermate belangrijk om daarbij een specialist in de arm te nemen. 'Het uitvoeren van een audit, het bepalen van een goede werkbare LAN-architectuur en het ondersteunen bij de implementatie van een (nieuwe) LAN-infrastructuur is een vak voor experts. Eindgebruikers doen er dan ook verstandig aan hiervoor niet zo maar de huidige huisleveranciers te benaderen'.

In 2005 zullen tevens veel VoIP-projecten opgestart worden, momenteel geeft ruim 16% van de bedrijven aan al plannen voor VoIP-projecten gedefinieerd te hebben. Met name binnen de 'bouwsector' en de sector 'education' zullen in 2005 een groot aantal VoIP-projecten gestart worden. Investeringen in VoIP-toepassingen hebben volgens Bert Bouwhuis van Triple P impact op de mate van investeren in het Local Area Network. 'Je kunt er vanuit gaan dat de implementatie van een VoIP-toepassing vaak effect zal hebben op het LAN. Zo kan de performance van het LAN negatief beïnvloed worden door VoIP-toepassingen. Het is dan ook aan te raden om bij plannen voor VoIP of IP Telephony het LAN nader te analyseren. Indien mogelijk zou men voorafgaande aan de VoIP-implementatie een LAN-audit moeten uitvoeren. Een dergelijk audit kan er voor zorgen dat het LAN voorbereid kan worden op de VoIP-toepassing'.

LAN-architectuur & Windows 2003 Server
Overall 13% van de bedrijven geeft aan in 2005 de gaan investeren in LAN-architectuur. Er is echter wel sprake van duidelijke verschillen per branche. Sectoren die aangemerkt mogen worden met het label 'een hogere mate van investeringsbereid' zijn handel, overheid, onderwijs en transport. Naar werknemerklasse bezien zijn vooral bedrijven met 300 tot 500 werknemers in 2005 gericht op het verbeteren van de LAN-infrastructuur en de LAN-architectuur.

Een niet onaanzienlijk deel van de onderzochte bedrijven (ca. 12%) zal in 2005 gaan investeren in de implementatie van Microsoft Windows 2003 Server. Vooral binnen de sectoren 'ICT & utilities' en 'Finance' zal verhoogde aandacht zijn voor Windows 2003 Server. De bouwsector en de sector onderwijs zullen met betrekking tot implementaties van Windows 2003 Server in 2005 het minst actief zijn.

Contact

Triple P NV
Marie-Therese Mets
Postbus 245
4130 EE Vianen
Nederland

Tel: 0347 353650
Fax: 0347 353666
e-mail: mmets@triple-p.nl
web: www.triple-p.nl

Triple P
Marie-Therese Mets
executive management assistent

Email: mmets@triple-p.nl
Tel : 0347 35 3650
Fax: 0347 35 3666
Website: www.triple-p.nl

Adres:
Ir. D.S. Tuynmanweg 10
Postbus 245
4130 EE Vianen

Triple P ontwerpt, bouwt, levert en beheert ICT-oplossingen die op een efficiënte manier bijdragen aan het resultaat van uw organisatie. De drie p's - people, performance en partnership - vormen de basis voor langdurige, succesvolle relaties met onze klanten.

Triple P designs, supplies, builds and manages ICT-solutions that in an efficient way contribute to your company's results. The three p's - people performance and partnership - are the basis for long-lasting and successful relationships with our customers.

This e-mail, attachments and (any part of) its content are (1) intended for the named addressee(s) only and (2) strictly confidential and proprietary. All rights are reserved by Triple P. Any unauthorized use, disclosure and/or copying are strictly prohibited, except with prior and express written permission by Triple P. Should you have received this e-mail, attachments and its content by mistake, please bring this to our attention and destroy this e-mail and attachments (if present) in full. Thank you.

Triple P's general terms and conditions, called 'Algemene Voorwaarden Triple P' are applicable to all offers and agreements in which Triple P supplies goods and/or provides services of whatever nature. These will be sent to you upon request without charge and are also available on www.triple-p.nl/voorwaarden

Over MarketCap:

MarketCap is het marketingadvies en market intelligence bedrijf voor de ICT-sector in Nederland en België. MarketCap is een 'Marketing Capital Company'. MarketCap staat voor 'Capture' van marktinformatie, voor 'Capture' van (potentiële) klanten en voor 'Capital', dat wat de marketing service van MarketCap haar klanten moet opleveren. MarketCap kent een viertal markten als specialismen: ICT, Wellness, Automotive en Human Resource.


05 jan 05 14:12