Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 5 januari

* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een videotheek aan het Kleine Inez Erf is dinsdagavond overvallen. Twee mannen kwamen, omstreeks acht uur, de winkel binnen, waarna een achttienjarige medewerkster werd gesommeerd de kassa te openen. Onder bedreiging van een mes moest zij vervolgens geld afgeven, waarna de twee overvallers met de buit de videotheek uitrenden en vluchtten in de richting E. Muscherf. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - In de Nicolaas Beetsstraat is dinsdagmiddag een 19-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd, rond het middaguur, van achteren benaderd door een man. Plotseling werd er een voorwerp tegen z'n nek gezet en werd hij tegen z'n been geschopt. De verdachte nam vervolgens de portemonnee en een mobiele telefoon van het slachtoffer weg, waarna de overvaller wegrende richting Mathenesserweg.


* WONINGEN ONTRUIMD NA BRAND IN ZORGCENTRUM

DIRKSLAND - In een zorgcentrum aan het Poldersteegje brak dinsdagavond brand uit. De brandweer had het vuur snel onder controle. Omdat één vleugel vol rook stond moesten in totaal 10 woningen worden ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een recreatiezaal.
De brand ontstond, rond half zeven, vermoedelijk toen een 85-jarige man een pan op het vuur had gezet en in slaap viel. Hij liep ademhalingsmoeilijkheden op en werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland. Een 53-jarige verzorgster uit Dirksland werd eveneens voor behandeling met ademhalingsmoeilijkheden meegenomen naar het ziekenhuis. Nadat de woningen waren geventileerd konden de bewoners, met uitzondering van de 85-jarige man, weer naar hun woning terugkeren.


* GEWAPENDE OVERVAL KAPSALON
ROTTERDAM - Op de Asserweg vond dinsdagmiddag een gewapende overval op een kapsalon plaats. Een nog onbekende man kwam, rond half vijf, de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld uit de kassa. Met de buit, een onbekend geldbedrag, ging de dader er vandoor. Tijdens de overval waren een 34-jarige kapster en een 43-jarige klant aanwezig. De politie Rotterdam-Rijnmond stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Noordhoek via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.