Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Managing Director Verenigd Koninkrijk voor Morningstar Systems

Heerlen / Londen, 5 januari 2005 -- Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, heeft Umesh Anand (39) per 1 januari 2005 aangesteld als Managing Director van het nieuwe Londense kantoor. Morningstar Systems zal zich hierdoor nog duidelijker kunnen profileren op de Engelse markt.

Als Managing Director Verenigd Koninkrijk zal Anand zich bezighouden met Business Development en Operations. Hij wordt daarbij vanuit Nederland ondersteund door een team van consultants. Ook voor technische ondersteuning kan het kantoor in Londen, dat in de zomer van 2004 geopend is, een beroep doen op het hoofdkantoor van Morningstar Systems in Heerlen of de vestiging in Baltimore (Verenigde Staten).

In zijn vorige functie bij Interwoven was Umesh Anand verantwoordelijk voor de 'alliance en channel-strategie' in de EMEA regio. Daarvóór is hij werkzaam geweest als directeur sales en support Europa bij Novient en vervulde hij diverse functies bij IBM, Tivoli, Compuware en Steria. Daarnaast is Anand een ervaren spreker op conferenties en bestuurslid van verschillende internationale vakorganisaties.

Umesh Anand: "Mijn belangrijkste doel is ertoe bij te dragen dat Morningstar Systems in het Verenigd Koninkrijk de leidende partij wordt op de document- en workflow management markt. Daarbij is het een grote uitdaging om de sterke resultaten die mijn collega's in de Benelux en de Verenigde Staten hebben weten te behalen, hier te evenaren."

René Beulen, directeur van Morningstar Systems: "Het feit dat we in korte tijd twee nieuwe vestigingen hebben geopend - in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland - onderstreept de enorme groei die we op dit moment doormaken. Umesh Anand zal, op grond van zijn ervaring en kennis van de lokale markt, onze Engelse klanten de ondersteuning kunnen bieden die zij verdienen. Dankzij hem zullen we zeker in staat zijn het groeipotentieel van de Engelse markt te benutten."

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems is specialist op het gebied van software-implementaties gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. De klanten van het bedrijf zijn onder meer actief in de sectoren petrochemie, farmachemie, financiële dienstverlening en advocatuur. Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amsterdam, Londen (UK) en Baltimore (VS). Meer informatie: www.morningstarsystems.nl


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 0105):
Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com