Ingezonden persbericht


Lagere premies met internetverzekeren

Vergelijking wijst uit: autoverzekeringen voordeliger bij Verzekeruzelf.nl

Zaltbommel, 5 januari 2005 Verzekeren via internet is goedkoper omdat tussenkomst van adviseurs niet nodig is. Verzekeruzelf.nl, Nederlands eerste 100% internetverzekeraar heeft de premies voor autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars vergeleken met haar eigen premies. Conclusie is dat Verzekeruzelf.nl in alle onderzochte situaties voordeliger is.

Verzekeruzelf.nl bestaat iets meer dan twee jaar en is nog een onbekende naam in verzekeringsland. Door de verregaande automatisering is Verzekeruzelf.nl in staat om de premies laag te houden en toch kwalitatief hoogwaardige verzekeringsproducten aan te kunnen bieden. Zo kunnen polissen op ieder moment worden opgezegd en wordt schade binnen 24 uur na vaststelling uitbetaald. Verzekeruzelf.nl wordt vaak geraadpleegd door klanten die een laatste vergelijking willen maken met andere online verkregen offertes, bijvoorbeeld een door een vergelijkings-site aanbevolen polis. Verzekeruzelf.nl is in de meeste gevallen voordeliger, terwijl ze bij de meeste vergelijkingssites niet worden meegenomen in de vergelijking.

Voor de premievergelijkingen zijn drie situaties gedefinieerd, die kenmerkend zijn voor veel verzekerden. Met deze drie voorbeeldklanten zijn premies opgevraagd bij diverse verzekeraars en vergelijkingsites. Vaste uitgangspunten zijn: WA met volledig casco, 125-150 euro eigen risico, voornamelijk privégebruik, woonplaats Haarlem.

Klant 1: Man, 35 jaar, 20.000 km, Volkswagen Passat, bouwjaar 2001, 8 jaar schadevrij.

Klant 2: Vrouw, 24 jaar, 12.000 km, Fiat Punto, bouwjaar 1998, 3 jaar schadevrij.

Klant 3: Man, 52 jaar, 30.000 km, Volvo V70, bouwjaar 2003, 10 jaar schadevrij.

De volgende vergelijkingen zijn gemaakt (maandpremies):

Klant 1 Klant 2 Klant 3

Verzekeruzelf.nl 39,95 30,44 63,23

Independer 54,00 39,00 71,00

PolisDirect 93,52* 66,58* 122,07

Univé 52,58 45,57 101,69

Centraal Beheer 67,86 61,38 76,48

*= op basis van jaarpremie

Voor deze vergelijking zijn willekeurige, veelvoorkomende combinaties genomen van leeftijd, type auto, aantal kilometers en schadevrije jaren. Uit de vergelijking blijkt dat een 100% internetverzekeraar als Verzekeruzelf.nl in alle testsituaties voordeliger is. Verzekeruzelf.nl claimt niet in alle gevallen voordeliger te zijn, wel is Verzekeruzelf.nl altijd een van de drie voordeligste aanbieders bij iedere vergelijking.

Verzekeruzelf.nl biedt verzekeringen voor wonen, vervoer (waaronder oldtimers), ongevallen, rechtsbijstand, reizen, studenten, recreatie en zorg. Bij Verzekeruzelf.nl zit de klant zelf aan de knoppen om zijn of haar verzekeringen te regelen en online de polissen bij te houden. Gemakkelijker, leuker en goedkoper: het blijkt allemaal te kunnen en daar kan de klant zijn voordeel mee doen.

Over Verzekeruzelf.nl

Verzekeruzelf.nl BV is zelfstandig aanbieder van verzekeringen op het internet. Als internetverzekeraar is Verzekeruzelf.nl voor meer dan 90% geautomatiseerd. Dit betekent dat Verzekeruzelf.nl goedkoper en sneller kan werken. Verzekeruzelf.nl maakt geen gebruik van een callcenter, alle communicatie verloopt via internet en e-mail. Doordat men zichzelf verzekert en Verzekeruzelf.nl haar kosten laag houdt profiteert men van een lage premie . Dankzij de door haar gebruikte technologie kan Verzekeruzelf.nl een 24 uurs schadeservice bieden. Men kan overal ter wereld schade melden en wordt direct geholpen. Bovendien heeft Verzekeruzelf.nl een handige overstapservice om eenvoudig de polis op te zeggen bij de huidige verzekeraar. Er zijn geen looptijden van verzekeringscontracten en iedere verzekerde kan dus op ieder moment de verzekering beëindigen. Ook dat is uniek in verzekeringsland. Meer informatie over Verzekeruzelf.nl via www.verzekeruzelf.nl.

Voor persinformatie:

Pride PR

Jan Faber

Tel: 071 - 568 00 28

jan@pridepr.nl