Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 4 januari 2005

Op 4 januari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Bijdrage aan giro 555
Het college heeft besloten om 1,-- per inwoner te storten op giro 555 voor hulp aan de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Verdubbeling Hoofdweg
Op een nieuwe brief van PUKA BV reageert het college met de boodschap dat, gezien de uitspraken van de Rechtbank Rotterdam en het Gerechtshof Den Haag, ze geen reden ziet terug te komen op het eerdere besluit tot vaststelling van het definitief ontwerp van de verdubbeling van de Hoofdweg.

Werkzaamheden Dorpstraat 160
Het college verleende vergunning om de zolderindeling te wijzigen, zes daklichten aan te brengen en het dak van rijksmonument Dorpstraat 160 te isoleren. Wel stelde het college voorwaarden. Zo mag bijvoorbeeld niets aan de dakkapel aan de voorzijde van het huis worden gewijzigd en moet de bestaande toestand zoveel mogelijk in stand blijven.

Presentatie lokale en intergemeentelijke brandweertaken en mogelijke bezuinigingsscenarios
Het college heeft besloten om de heer G. Spruit, commandant Brandweer, een presentatie te laten geven over lokale en intergemeentelijke brandweertaken en mogelijke bezuinigingsscenarios. De presentatie wordt gehouden op 17 januari tijdens de commissie Algemene en Bestuurszaken.

Meerjarig ontwikkelingsprogramma ISV 2
Het college stelde het meerjaren ontwikkelingsprogramma ISV 2 vast. Doel van de inzet van het geld is gelijktijdig woningen en woonomgeving aan te pakken en daarbij rekening te houden met de fysieke voorwaarden voor een aantrekkelijke, sociale en veilige omgeving. In samenspraak is gekeken welke gebieden geschikt zijn voor een gebiedsgerichte aanpak. In het programma wordt onder andere voorgesteld het ISV-budget voor fase 2 in te zetten voor de gebiedsgerichte aanpak van de Hoven en Schollevaar-Oost. [Procedurevoorstel: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling en agenda gemeenteraad.]

Veiligheidsprijs
Op voorstel van de onafhankelijke jury heeft het college besloten de Veiligheidsprijs 2004 toe te kennen aan Wilma van der Heide wegens haar inzet en initiatief voor de bevordering van de veiligheid in Schollevaar. Eervolle vermeldingen zijn toegekend aan Miep Hordijk en aan Roy Ros.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.