Provincie Zuid-Holland

Eenentwintig sollicitanten burgemeesterspost Bernisse

Op de burgemeestersvacature van Bernisse, een gemeente op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten, hebben 21 kandidaten gesolliciteerd bij de Commissaris van de Koningin. De nieuwe burgemeester kan naar verwacht in juni 2005 worden benoemd.

De sollicitanten - zestien mannen en vijf vrouwen - variëren in de leeftijd van 34 tot 62 jaar. Acht van hen zijn lid van het CDA, zeven van de VVD, twee van D66, één van de CU, één van SGP/CU, één is lid van de PvdA en één van een lokale partij. Dertien kandidaten zijn wethouder in een gemeente of hebben deze functie in het verleden vervuld. Onder de sollicitanten bevinden zich twee burgemeesters.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, zal in de komende weken gesprekken voeren met de kandidaten. Vervolgens legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Bernisse. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting eind maart 2005 twee kandidaten voordragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het burgemeestersambt van Bernisse wordt vacant doordat de huidige burgemeester, de heer E.W.H. Broekhuis, per 1 juni 2005 gebruik maakt van de regeling voor vervroegde uittreding. De heer Broekhuis is sinds december 2000 burgemeester van Bernisse. Deze gemeente telt 12.700 inwoners en wordt gevormd door de historische kernen Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Oudenhoorn, Simonshaven en Zuidland.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22