Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


5 januari 2005


EPSE - Bromfietser onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (5/01) op de Voorsterweg een 21-jarige bromfietser uit Rotterdam aangehouden. De politie controleerde de man, met een passagier, woensdagmorgen vroeg rond 02.40 uur. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en de passagier droeg geen helm. Hij kreeg hier voor een boete. De bestuurder blies op het politiebureau een promillage van 1,1. Hij kreeg hiervoor een boete en een rijverbod.


LOCHEM - Brandje loopt uit de hand


Een brandje op een terrein aan de Kanaaldijk liep dinsdagmiddag (4/01) behoorlijk uit de hand. Onbekenden hadden een stapel folders in de brand gestoken. De wind wakkerde het vuur aan en een getuige zag rond 15.15 uur een enorme rookontwikkeling en belde de brandweer. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. De oppervlakte (onkruid/gras) van circa 100 vierkante meter was verbrand. De politie stelt een onderzoek in.


ZUTPHEN/WARNSVELD - Negentien bestuurders in de fout


Tijdens een verkeerscontrole op diverse locaties in Zutphen en Warnsveld gingen dinsdag (4/01) negentien bestuurders in de fout. Zo voerden drie fietsers geen verlichting, twee bromfietsbestuurders konden geen certificaat tonen en drie automobilisten droegen geen gordel.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --