Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 januari 2005


APELDOORN - Boete voor rijden door rood


De politie heeft dinsdagavond (4/01) op de Marchantstraat een 52-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij met hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed. De politie zag dat de man rond 22.00 uur met een snelheid van 80 km per uur door het rode licht reed. Hij werd aangehouden en kreeg een boete voor het rijden door rood en voor het overschrijden van de maximumsnelheid.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (5/01) op de Laan van de Mensenrechten een 29-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 03.00 uur en constateerde dat hij te veel gedronken had. De man blies op het bureau een promillage van 0,6. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van één uur op.


APELDOORN - Computers uit bedrijf gestolen


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (4/01) ingebroken in een bedrijf aan de Molenmakershoek en een flink aantal computers gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.


APELDOORN - Zakkenroller slaat toe


Een nog onbekende man heeft dinsdagmiddag in een warenhuis op de Hoofdstraat de mobiele telefoon van een 59-jarige vrouw uit Apeldoorn gestolen. De vrouw wilde rond 12.50 uur de roltrap opgaan en zag een man die tegen haar aanstootte en uit haar jas haar mobiel pakte. De man liep meteen de winkel uit tevergeefs achtervolgd door de vrouw. Zij deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --