Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


05 januari 2005


Zeddam - Motorrijder moet rijbewijs inleveren.
Het Team Verkeershandhaving heeft op dinsdagmiddag (04-01) het rijbewijs van een 18-jarige Duitse motorrijder ingenomen ivm gevaarlijk rijgedrag en het overschrijden van de maximum snelheid. De overtredingen werden kort voor het middaguur geconstateerd op de Kilderseweg in Zeddam en de Zeddamseweg in Braamt , waar de man met snelheden boven de 100 km per uur auto's inhaalde en soms zeer gevaarlijk "plakgedrag" vertoonde. De motorfiets werd tot nader order in de stalling van het politiebureau geparkeerd.


Gorssel - Diefstal hortensiaknoppen.

Op woensdag (05-01) werd er aangifte gedaan van diefstal hortensiaknoppen uit tuinen aan De Bosch en de Ketenbosweg. De knoppen werden op een professionele wijze gesnoeid.
Aangezien de "knoppensnellers" de laatste tijd regelmatig actief zijn in de regio, verzoekt de politie benadeelden aangifte te doen om alle diefstallen duidelijk in kaart te brengen.
Daarnaast worden eventuele getuigen verzocht zich te melden via 0900 8844.


Doetinchem - Zakkenrollers actief.

Twee Doetinchemse bezoekers van de weekmarkt aan de Tjalmastraat hebben op dinsdagmorgen (04-01) last ondervonden van zakkenrollers. Van een 71-jarige vrouw werd een portemonnee ontvreemd, inhoudende onder meer een ID-kaart, geld en een zieken-
fondspasje. Een 43-jarige vrouw miste een portemonnee met oa geld en een oorbel.


Doetinchem - Diefstal uit woning.

Op dinsdag (04-01) vond er een diefstal uit een woning plaats aan het Rode-Kruisplein.
De dader klom binnen via een mogelijk niet goed afgesloten raam. Alle kasten werden doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een bankpas, zegelringen en een aanzienlijk
geldbedrag.


Didam - automobiliste wordt onwel.

Een 31-jarige automobilist uit Aerdt werd onwel in de auto en reed vervolgens tegen een
hekwerk en een boom. Het incident vond op dinsdagmorgen (04-01) omstreeks 11.40 uur plaats op de Tatelaarsweg. In de auto bevonden zich ook nog 3 kinderen en een hond.
Bestuurster en kinderen raakten licht gewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --