Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND

Waarschuwing: nieuwe inbraakmethode

De politie waarschuwt bewoners bij het afsluiten van de woning de sleutel niet aan de binnenkant in het slot te laten zitten. Bij een aantal recente inbraken in de wijk Weidevenne kwamen de daders de woning binnen door gebruik te maken van de sleutel die aan de binnenkant in het slot stak. De daders draaien de sleutel om via gaten die zij in de deur boren. In veel gevallen was de sleutel via het glas in de deur van buitenaf te zien. De politie adviseert de sleutel uit het slot te halen en deze uit het zicht te bewaren. In verband met een eventuele noodsituatie is het wel van belang de sleutel in de buurt van de deur te bewaren en alle bewoners op de hoogte te brengen van de bewaarplaats.


15:00 04-JAN-05
ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG

Automobilist zonder rijbewijs

De politie heeft een 28-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden omdat hij geen geldig rijbewijs kon tonen en zich niet op een andere wijze kon legitimeren. De auto werd door de agenten aan de kant gezet omdat het kenteken niet goed te lezen was doordat er een trekhaak voor gemonteerd was. De bestuurder toonde vervolgens een internationaal rijbewijs, wat alleen geldig is in combinatie met een origineel rijbewijs. Aan het politiebureau kon de identiteit van de man worden vastgesteld waarna hij met bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, onleesbaar kenteken en niet kunnen legitimeren is heengezonden.

16:39 04-JAN-05
PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Winkeldief aangehouden

Een 40-jarige Amsterdammer is door de politie aangehouden als verdachte van winkeldiefstal bij een supermarkt. Een klant zag de man met diverse goederen gebukt onder het ingangspoortje doorgaan en de winkel verlaten. Het personeel werd gewaarschuwd en de verdachte kon in afwachting van de politie vastgehouden worden. De goederen zijn terug naar de winkel en de man heeft voor alle filialen in Purmerend een winkelverbod gekregen. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

18:28 04-JAN-05
ZAANDAM, GERRIT BOLKADE

Opvallende auto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein is op maandagavond tussen 18.30 en 01.00 uur in de nacht een rood met witte vrachtauto van het merk Ford type F250 gestolen. Het voertuig is een tweedeurs open pick-up en is voorzien van kenteken BF-SH-33.

21:06 04-JAN-05
PURMEREND, MILONGASTRAAT en MISSISSIPPISTRAAT

Inbraak woning

De politie onderzoekt een inbraak in een woning waarbij veel goederen zijn weggenomen. Men is dinsdagavond tussen 19.00 en 20.50 binnengekomen door bij het slot van de achterdeur een gaatje te boren. Het hele huis is overhoop gehaald en er werden onder andere twee fietsen, een computer met beeldscherm en een telefoon meegenomen. Tussen 18.00 uur en 22.15 uur werd op de Mississippistraat op soortgelijke wijze ingebroken. Hier werden een kluis en meerdere dvd's gestolen. Getuigen worden verzocht de recherche in Purmerend te bellen via 0900-8844.


04:23 05-JAN-05
EDAM, KOGGENSTRAAT

Lastige man aangehouden

De politie heeft een 32-jarige man uit Oosthuizen aangehouden voor vernieling van een ruit. Eerder in de nacht heeft de politie de man uit de woning gestuurd waar hij aanvankelijk niet weg wilde. Later veroorzaakte de man geluidsoverlast door luide muziek. De agenten lieten het ook toen bij een waarschuwing. Toen de man de ruit ingeslagen had van de woning waar hij eerder was weggestuurd was de maat vol en moest hij mee naar het bureau. De man verzette zich hevig tegen de agenten en bleef wild tot aan het bureau. In de loop van de ochtend is de man na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt voor vernieling en verzet tegen de aanhouding.

12:16 05-JAN-05
ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN

Politie pakt ijzerdieven

Een 42-jarige en een 28-jarige Zaandammer zijn door de politie aangehouden omdat zij worden verdacht van diefstal van diverse ijzerwaren waaronder een fietsenrek. Een man zag een auto met een fietsenrek in de laadbak wegrijden. Het rek hoorde te staan bij de skatebaan op de Pieter Ghijsenlaan. Een opsporingsambtenaar van de afdeling Handhaving van de gemeente Zaanstad meldde te hebben gezien dat de 42-jarige met een snijbrander een stuk vangrail lossneed en meenam. Beide mannen zijn ingesloten.

13:13 04-JAN-05
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Man rijdt ondanks ontzegging

De politie heeft een 43-jarige Zaandammer aangehouden die in een auto reed terwijl hem de bevoegdheid een motorrijtuig te besturen is ontzegd. Nadat de auto tot stilstand werd gebracht ging de man snel op de achterbank zitten maar de agenten hadden gezien dat de man de auto bestuurde. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

16:38 04-JAN-05
VOLENDAM, ZEESTRAAT

Winkeldief gepakt

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Uithoorn aangehouden die verdacht wordt van diefstal uit een warenhuis. Voordat de politie arriveerde probeerde de jongman uit het kantoortje van de winkel te vluchten. De vader van de verdachte is door de politie ingelicht en vond het goed dat zijn zoon naar HALT wordt gestuurd.

20:10 04-JAN-05
ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN

Lastige jeugd

Een groep van ongeveer 20 jongelieden werd door de politie weggestuurd bij de ingang van een fast-food restaurant nadat er in de groep vechtpartijtjes ontstonden. Een 15-jarige Zaandamse jongen is aangehouden omdat hij niet aan het bevel voldeed zich te verwijderen. Hij is in overleg met zijn moeder doorverwezen naar het HALT bureau . Uit de groep die wel was doorgelopen begon een 19-jarige Zaandammer agenten uit te schelden. Hij heeft na aanhouding een proces-verbaal gekregen voor belediging.


---- --