Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht biedt hulp aan slachtoffers zeebeving

Vincent Brinkhof
De gemeenteraad van Dordrecht heeft in haar vergadering van 4 januari unaniem ingestemd met het voorstel om een euro per inwoner van de stad te doneren aan giro 555. Ook worden initiatieven vanuit de stad om hulp te bieden door de gemeenteraad ondersteund. Het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) is gevraagd de (hulp)activiteiten van mensen of organisaties te coördineren.

Tijdens de nieuwjaarstoespraken van burgemeester R.J.G. Bandell en de nestor van de gemeenteraad H. Mostert werd stilgestaan bij de verschrikkelijke gevolgen van deze natuurramp. Een voorstel namens alle fracties om een euro per inwoner van Dordrecht te doneren aan giro 555 werd unaniem aangenomen. Dit houdt in dat 120.000 euro naar de getroffen gebieden gaat.

De gemeente Dordrecht staat positief tegenover initiatieven vanuit de stad om hulp te bieden aan de slachtoffers van de natuurramp. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd mogelijkheden te creëren voor het ondersteunen van lokale initiatieven. Wethouder G. Veldhuijzen heeft namens het college toegezegd het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) te vragen de ondersteuning en eventuele begeleiding hierbij te verzorgen.