Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage ontmanteld

5-1-2005. Woensdagochtend heeft de politie in Geuzenveld een hennepplantage aangetroffen en een verdachte aangehouden. De 39-jarige bewoner werd naar een politiebureau overgebracht en is ingesloten. De assimilatielampen, afzuiginstallatie en 165 planten werden in beslag genomen. Tegen de kweker wordt proces-verbaal opgemaakt.
---


---

Gewapende overval pizzazaak

5-1-2005. Dinsdagavond rond kwart over tien vond een gewapende overval plaats op een pizzazaak aan het Kostverlorenhof in Amstelveen. Twee mannen bedreigden het enige aanwezige personeelslid en maakten een onbekend geldbedrag buit. De overvallers vluchtten te voet in onbekende richting. De werknemer raakte niet gewond. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

---

Rechercheteam pakt verdachten zware mishandeling

5-1-2005. De recherche van district Zuid heeft afgelopen week drie verdachten gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij een zware mishandeling op 11 december 2004. Een vierde verdachte heeft zich gisteren vrijwillig gemeld. Drie verdachten, zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid. De laatste verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Het 31-jarige slachtoffer raakte bij een caféruzie ernstig gewond en moest een spoedoperatie ondergaan. Hij is herstellende en maakt het naar omstandigheden redelijk goed.

Hieronder het persbericht van 11 december 2004:

Man zwaargewond na klap op het hoofd: Getuigen gezocht In de nacht van vrijdag op zaterdag rond één uur troffen agenten een zwaar gewonde 31-jarige man aan op de Amsterdamse weg. Hij bleek een klap op zijn hoofd te hebben gehad met een voorwerp. Het slachtoffer moest een spoedoperatie ondergaan. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel. De dienders waren onderweg naar de Amsterdamseweg waar een vechtpartij zou zijn vlakbij een café. Daar werd het slachtoffer aangetroffen met een ernstige hoofdwond. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Amstelveen-Noord via (0900)88 44.

---