Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 05-01-2005

HARDDRUGS

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond zijn op het Stationsplein twee mannen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat twee 34- en een 46-jarige Bosschenaren in een telefooncel harddrugs aan het gebruiken waren. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn inbeslaggenomen. De 34-jarige man had nog een gevangenisstraf van twee dagen openstaan en is ingesloten.

BRIEVENBUS OPGEBLAZEN

Rosmalen-
In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie de melding dat enkele personen in de Striensestraat brievenbussen aan het vernielen waren. In de Deken van Roestellaan troffen de agenten een 17-jarige Bosschenaar die voldeed aan het signalement. De jongeman is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch. De verdachte droeg een busje pepperspray bij zich; deze is door de politie inbeslaggenomen.

WEDEROM VERDACHTEN VAN AUTODIEFSTAL EN WONINGINBRAKEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch -
Woensdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak en autodiefstal op 26 december jl. Deze nacht werden op de Hoeflaan reeds twee verdachten (18 en 19 jaar uit s-Hertogenbosch) aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een woning aan de Eerste Reitsedreef en diefstal van een auto in de nacht van 24 op 25 december aan de Helftheuvelpassage.

ILLEGALE VREEMDELING

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend is bij een controle van de vreemdelingenpolitie in een pand aan de Koestraat een 23-jarige man aangehouden. De man, met de Bulgaarse nationaliteit, kon niet aantonen dat hij legaal in Nederland verblijft en is ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfsrechterlijke status overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch. In de woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal zijn 390 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. Een 21-jarige Bosschenaar is als verdachte door de politie verhoord. Tevens werden in het pand drie gestolen bromfietsen aangetroffen.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

Vught-
Dinsdagmiddag is in de Ploegveld een 48-jarige Bosschenaar aangehouden vanwege openbaar dronkenschap. De man lag op de grond zijn roes uit te slapen. De man kon zich op verzoek van de agenten niet legitimeren en gedroeg zich zeer recalcitrant. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau in Vught.

DIEFSTAL BRANDSTOF

Schijndel-
Dinsdagavond is op de Hulzebraak een 33-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. De man wordt ervan verdacht zojuist uit de tank van een geparkeerd staande vrachtauto brandstof weg te nemen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch. Er is proces-verbaal opgemaakt.

WEDEROM AANHOUDING NA ZWARE MISHANDELING

Berlicum-
Woensdagochtend is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 22-jarige man aangehouden. De Bosschenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een 23-jarige man uit Berlicum in de omgeving van de Sportlaan in Berlicum op 16 december jl. Reeds eerder zijn twee 18-jarige en een 31-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het slachtoffer liep als gevolg van de mishandeling zodanig letsel op dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

POGING INBRAAK

Uden-
Woensdagochtend rond 08.50u is er gepoogd in te breken in een pand aan het Mondriaanplein. Daders vernielden een ruit, terwijl op dat moment meerdere medewerkers in het bedrijf aanwezig waren. Zij hebben direct de politie gewaarschuwd, die meteen ter plaatse kwam. De daders waren inmiddels gevlucht. Er is vermoedelijk niets weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

JONGEN AANGEHOUDEN

Nistelrode
De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Nistelrode aangehouden op het Laar Nistelrode. De jongen wordt er van verdacht een 51-jarige man uit Stokkum bedreigd te hebben. De man zat met zijn gezin in een eetgelegenheid in die straat. Hij sprak de verdachte en een groep vrienden aan op het feit dat ze een blikje fris wegnamen. Daarna heeft de verdachte de man vermoedelijk geschopt en zijn 46-jarige vrouw bedreigd. De verdachte verklaard echter dat hij dit niet gedaan heeft. De politie onderzoekt de zaak.

SNELHEIDSDUIVEL MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Teeffelen Een 47-jarige automobilist uit Lith heeft dinsdagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. Op de Beatrixweg in Teeffelen reed hij 143 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

VROUW MET AUTO IN DE SLOOT

Mill
Een 19-jarige automobiliste uit Afferden is maandagmiddag gewond geraakt toen zij met haar auto van de Beersebaan in Mill raakte en in de sloot belandde. Vermoedelijk is een 58-jarige automobilist uit Wanroij op de verkeerde weghelft terecht gekomen en daardoor ontstond een aanrijding tussen de man en het slachtoffer. De auto van het slachtoffer raakte daardoor van de weg en belandde in de sloot. Ze is met kneuzingen en een gebroken pols opgenomen in het ziekenhuis.

EIGENAAR HENNEPKWEKERIJ AANGEHOUDEN

Mill/s-Hertogenbosch
De politie heeft dinsdag een 35-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden aan het Muntelbolwerk in s-Hertogenbosch. De man werd gezocht, omdat hij er van verdacht wordt eigenaar te zijn geweest van een hennepkwekerij in een woning aan de Genieweg in Mill. De politie ontmantelde in juli in die woning een hennepkwekerij. Er werden 152 planten en diverse apparatuur inbeslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.