Ingezonden persbericht


Sunweb Vliegreizen herontdekt Macedonië

Na een roerige periode is de rust in het voormalige Joegoslavië weergekeerd. En dat is maar goed ook want Macedonië, is een fascinerend land met een ongekend rijke natuur, cultuur en een bijzonder gastvrije bevolking. Liefhebbers van natuur, cultuur en zon kunnen deze spotgoedkope bestemming bij Sunweb Vliegreizen al boeken vanaf E 219,-. Iedere maandag wordt Ohrid met Transavia vanaf Amsterdam aangevlogen. Sunweb Vliegreizen biedt de reizen naar Ohrid aan binnen het Programma Samenwerking Oost-Europa (PSO). Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met Economische Zaken.

15 jaar geleden was Macedonië een populaire vakantiebestemming voor ruim 22.000 Nederlandse toeristen. Met name de stad Ohrid was een grote trekpleister. De balkanoorlog in het voormalige Joegoslavië (begin 1990) maakte een einde aan deze toeristenstroom. Nu is Macedonië alweer sinds 1991 stabiel en onafhankelijk en komt het toerisme er weer langzaam op gang. Sunweb Vliegreizen biedt vanaf mei 2005 kwalitatief goede tot uitstekende hotels en een keurig appartementencomplex aan in Ohrid.

De stad Ohrid is met haar natuurschoon, rijke historische en culturele erfenis een ware parel van de wereld en staat daarom onder bescherming van Unesco. Het heldere diepblauwe meer met haar mooie kiezelstrandjes wordt ook wel de "parel van Ohrid" genoemd. In de zomer is het water aangenaam van temperatuur, kan er heerlijk gezwommen en verschillende watersporten beoefenend worden.

Sunweb Vliegreizen biedt als één van de weinige Nederlandse touroperators Macedonië aan. Op www.sunweb.nl is het aanbod van Sunweb Vliegreizen te bekijken en te boeken. Op deze site is 24 uur per dag informatie over de beschikbaarheid in de accommodaties te checken. Vanaf 31 december krijgen de klanten van Sunweb Vliegreizen de nieuwe brochure, met daarin het aanbod in Macedonië, in de brievenbus. Mensen die nog geen klant zijn, kunnen de brochure aanvragen via www.sunweb.nl.



Ingezonden persbericht