Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Dagelijks bestuur waterschap Brabantse Delta bekend

Tijdens de eerste vergadering van het nieuwe algemeen bestuur op dinsdag 5 januari is een nieuw dagelijks bestuur gekozen voor waterschap Brabantse Delta. Het nieuwe dagelijks bestuur bestaat uit zeven personen. De belangencategorieën Ingezetenen en Gebouwd leveren ieder twee leden, de categorieën Ongebouwd en Bedrijfsgebouwd elk één lid. De dijkgraaf is het zevende lid. Na de verkiezing van het dagelijks bestuur zijn de verschillende bestuurscommissies, de regiocommissies en de commissie definitieve huisvesting vastgesteld.

De zetelverdeling in het dagelijks bestuur is als volgt: Belangencategorie Gebouwd

* dhr. J.G. Coppens uit Ulvenhout

* mevr. J.H.C.A. Dielissen uit Breda

Belangencategorie Ingezetenen

* dhr. J.J.M. van der Aa uit Dongen

* dhr. P. de Gier uit Sprang-Capelle

Belangencategorie Ongebouwd

* dhr. C.A.A. Coppens uit Klundert

Belangencategorie Bedrijfsgebouwd

* dhr. P.W.C.M. Oonincx uit Terheijden

Zeebeving Azië
Het dagelijks bestuur onderzoekt hoe waterschap Brabantse Delta aan kan sluiten bij een initiatief van de Unie van Waterschappen om de Indonesische provincie Atjeh te helpen bij de wederopbouw na de zeebeving. Kern van dit initiatief is om onder regie van het Netherlands Water Partnership, waarin onder andere de waterschappen, waterleidingmaatschappijen en andere waterorganisaties in Nederland samenwerken, te helpen bij het herstellen van de drinkwatervoorziening en de afvoer en behandeling van afvalwater. De hulp kan bestaan uit het overbrengen van kennis of de inzet van menskracht en middelen.

De eerstvolgende vergadering van het algemeen bestuur is op 24 februari 2005, eveneens in het centrale kantoor aan de Bergschot in Breda.

---