Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groot onderzoek naar Haagse Popmuziek

Masterclasses voor regionaal poptalent

DEN HAAG - In opdracht van Fonds 1818 start de R.G. Ruijs Stichting met een bijzonder project dat volledig is gericht op de kennisvergroting van de regionale muziekscène. Voor het eerst zal de stand van zaken in de regionale popscéne breed worden onderzocht. In samenspraak met regionale popinstellingen zullen honderden muzikanten worden benaderd voor deelname aan een uitgebreide enquête. Dit onderzoek is specifiek gericht op jonge muzikanten uit Den Haag, Delft, Noordwijk, Leiden, Zoetermeer en de randgemeenten. De nadruk zal komen te liggen op personen tot 27 jaar die bewezen hebben over talent te beschikken en nog geen platencontract of management hebben.

Vanaf heden kunnen muzikanten uit deze regio meedoen aan de enquête via de website http://www.stichtingruijs.nl. Wij stellen het zeer op prijs als u in uw berichtgeving deze website wilt vermelden.

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek worden eind 2005 ongeveer tien workshops georganiseerd. Per workshop is plek voor ongeveer twintig á dertig deelnemers. De locatie voor de masterclasses is de kleine zaal van het Paard van Troje in Den Haag. Alleen muzikanten die mee hebben gedaan aan de enquête komen in aanmerking voor een masterclass. De data van de masterclasses zijn op dit moment nog niet bekend.

Alle tijdens de masterclasses vrijgekomen informatie wordt vastgelegd in een boek. De tekst zal ook worden aangeboden aan het Haags Pop Centrum om te plaatsen op de Haagse Popserver die momenteel in ontwikkeling is. In samenwerking met de hogeschool INHOLLAND wordt bovendien een lesmodule ontwikkeld waarin de informatie uit de masterclasses dusdanig is vastgelegd dat deze in de toekomst gebruikt kan worden als basis voor een nieuwe cursus voor muzikanten.

ORGANISATIE
Het project wordt uitgevoerd in opdracht van, en volledig betaald door, de 'Stichting Fonds 1818 tot nut van het algemeen'. Dit vermogensfonds verstrekt donaties aan stichtingen en verenigingen voor algemeen maatschappelijke projecten zonder winstoogmerk. Het Fonds wil daarmee bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Fonds 1818 werkt op een breed terrein: cultuur, educatie, gezondheid, kunsten, milieu, natuur, recreatie, sport en welzijn.

R.G. Ruijs Stichting
Postbus 16685
2500 BR Den Haag
email: info@stichtingruijs.nl
http://www.stichtingruijs.nl



Ingezonden persbericht