Barco


Barco blijft in de BEL 20
Euronext besliste om de nieuwe regels voor opname in de toonaangevende Belgische index geleidelijk in te voeren over de komende twee jaar Kortrijk, 5 januari 2005. Barco is verheugd de wereldwijde investeerders-gemeenschap te kunnen meedelen dat Euronext haar beslissing heeft herzien om vanaf 1 maart 2005 de regels voor opname in de BEL 20, de toonaangevende Belgische index, eenzijdig te veranderen. Als gevolg van deze herziening zal Barco ook na 1 maart 2005 verder deel blijven uitmaken van de BEL 20 index. De herziening kwam tot stand na sterk protest van Barco en andere beursgenoteerde bedrijven die getroffen waren door de beslissing van Euronext om het aantal BEL 20 bedrijven te reduceren.

In een vorig persbericht dat verspreid werd op 21 december 2004, haalde Barco sterke argumenten aan om lid te blijven van de toonaangevende Belgische index. Samen met de inspanningen van andere partijen hebben deze argumenten Euronext ertoe gebracht haar initiële plannen te herzien.

Euronext stelt nu een overgangsmaatregel voor, die de vijf betrokken bedrijven toelaat tot 31 december 2005 deel te blijven uitmaken van de BEL 20. Als ze tegen die datum een belangrijke vooruitgang hebben gemaakt op het vlak van free float marktkapitalisatie, zullen ze nog een jaar respijt krijgen. Op 31 december 2006 zullen de minimum voorwaarden voor de free float marktkapitalisatie definitief ingevoerd worden.

Bovenstaande betekent een erkenning van Barcos succesvolle inspanningen van de laatste jaren om zijn internationaal aandeelhouderschap en de liquiditeit van zijn aandeel te vergroten.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, levert visualisatie- en display oplossingen voor professionele markten. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootschermvisualisatie, visualisatiesystemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco is wereldwijd actief en heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco is genoteerd op Euronext Brussel, en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes.

Contacts

JP Tanghe
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com