Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


05-01-2005: Inge de Bruijn opent themajaar Water 2005

WATER 2005. Dat gebeurt op dinsdag 11 januari rond 11 uur in het Lekker weg in eigen land-paviljoen (hal 11) op de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs.

De Olympische kampioen zal dan het officiële logo onthullen en zal daarna de speciale themajaar-website www.water2005.nl lanceren. Het themajaar WATER 2005 is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
Themajaren zijn, zo onderstreept een NBTC-woordvoerder, bij uitstek geschikt om een onderwerp speciale aandacht te geven en daarmee extra bezoek naar Nederland en meer bezoek in eigen land te stimuleren. In 2004 was het thema Architectuur & Design, volgend jaar is het Rembrandt 400 (ter gelegenheid van zijn geboorte jaar vier eeuwen terug).

Water 2005 is opgesplitst in vier onderdelen: Water en Historie, Leven van het Water, Bouwen met en tegen het Water en Genieten op en aan het Water. Hoogtepunten zijn onder meer SAIL Amsterdam, de Rotterdamse Havendagen en de Amsterdamse Prinsengracht-concerten.

In het Lekker weg in eigen land-paviljoen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de vier subthema's van het Waterjaar. Met name op het gebied van horeca, animatie en aankleding is `water' zicht-, eet- en drinkbaar aanwezig.
Uiteraard is er ook een ruim aanbod te vinden voor de liefhebbers van watertoerisme en -recreatie. Verder is er veel informatie over fietsen en wandelen in Nederland, dé activiteiten van de meeste Nederlanders tijdens een weekendje weg of een korte vakantie.

In totaal zijn er niet minder dan 60 participanten in het Nederlandse vakantie- en recreatiedorp aanwezig. Het paviljoen heeft een vernieuwde uitstraling en is tijdens Vakantiebeurs 2005 `gekleurd' met levensgrote foto's, waarin bezoekers zichzelf direct zullen herkennen. De bijzondere beelden tonen met name de thema's, die in het komende jaar aan de orde komen. Dat zijn onder meer Puur Genieten, Plezier en Vertier, Stadsleven, Wandelen en Fietsen. Zie voor meer informatie ook www.lekkerweg.nl.