Gemeente Urk

Gemeentelijke erepenningen tijdens de nieuwjaarsreceptie 05.01

Maandag 3 januari 2005 vindt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in het gemeentehuis van Urk. Tijdens deze receptie reikt Burgemeester D.G. Schutte de gemeentelijke erepenning uit. De heer M.H. Pragt ontvangt de gemeentelijke erepenning wegens grote inzet voor de ontwikkeling van het sportaanbod op Urk.

De gemeentelijk erepenning, een zilveren medaille van verdienste, reikt de burgemeester alleen in zeer bijzondere gevallen uit. Dit als blijk van waardering en erkentelijkheid aan hen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap van Urk.

De heer Pragt is meer dan 30 jaar betrokken bij diverse takken van het voetbal. Zo is hij een van de oprichters van de zaalvoetbalvereniging Urk (ZZVU). Onder het voorzitterschap van de heer Pragt is de vereniging uitgegroeid tot een zeer bloeiende vereniging. Ook is hij lid van de Stichting Topzaalvoetbal Urk, is hij lid van de commissie G-Voetbal en is de stuwende kracht achter de organisatie van het Bedrijfs-Zomeravondvoetbal en het jaarlijkse Schoolzaalvoetbaltoernooi.