Proximus


Proximus, BASE en Mobistar steunen operatie Tsunami 12-12.

Brussel, 5 januari - De drie mobiele operatoren Proximus, BASE en Mobistar mobiliseren zich voor de operatie Tsunami 12-12 om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de natuurramp in Zuidoost-Azië. De klanten van de mobiele operatoren kunnen een sms ter waarde van 1 euro sturen naar het nummer 3108. De opbrengst van de geldinzameling wordt integraal gestort op het rekeningnummer van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties.

De mobiele operatoren BASE, Mobistar en Proximus zijn diep onder de indruk van de natuurramp die Zuidoost-Azië heeft getroffen. Daarom lanceren zij een oproep tot hun klanten om de "Operatie 12-12", opgezet door het Consortium van 6 Belgische humanitaire organisaties (Caritas Internationaal, Croix Rouge de Belgique, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Rode Kruis Vlaanderen, UNICEF België) te steunen.

Vanaf donderdag 6 januari tot en met 14 januari om middernacht kunnen de klanten van de drie mobiele operatoren een sms ter waarde van 1 euro met de boodschap "Ja" of "Oui" sturen naar het nummer 3108. Zij zullen een (gratis) sms terugkrijgen met de boodschap "Tsunami 12-12 dankt u" of "Tsunami 12-12 vous remercie". De operatoren zullen het bedrag dat hun klanten schenken integraal storten op het rekeningnummer van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties. De operatoren werken voor deze actie samen met Paratel Nv die instaat voor het technische luik van de sms-actie.

BASE, Mobistar en Proximus doen een oproep naar andere organisaties om het nummer 3108 te gebruiken voor sms-acties ten voordele van de getroffen bevolking. De operatoren moedigen vooral televiesieomroepen, radiostations en de geschreven pers aan die al ervaring hebben met bijvoorbeeld sms-spelletjes of chat via sms om met hen contact op te nemen voor het opzetten van gepersonaliseerde sms-acties via het 3108-nummer.

Geert Bourgeois, Vlaamse minister van Ontwikkelingssamenwerking, coördineert in samenspraak met de NGO's alle Vlaamse solidariteitsacties. Op 14 januari organiseren de VRT en VTM een gezamelijke televisieshow ten voordele van de "Tsunami 12-12"-actie, het orgelpunt voor de Vlaamse geldinzamelacties. De mobiele operatoren hebben ook hun steun toegezegd voor een gelijkaardige actie aan Franstalige zijde. De operatoren hebben hiervoor al contacten gehad met de Franstalige televisieomroepen.

De drie operatoren BASE, Mobistar en Proximus hopen dat de Operatie 12-12 dankzij de steun en solidariteit van hun klanten en medewerkers een succes zal zijn zodat het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties nog meer hulp kan bieden aan de slachtoffers van de natuurramp in Zuidoost-Azië.

© Copyright 2004 Proximus. Alle rechten voorbehouden.