LOS ANGELES AUTO SHOW

Automakers bereiden zich voor op debuten bij LA Auto Show

Automakers bereiden zich voor op 12 werelddebuten bij LA Auto Show

LOS ANGELES, November 29/PRNewswire/ --


- Mediadagen trekken journalisten, auto-ontwerpers en kopstukken uit de branche

Meer dan 25 nieuwe auto's zullen met groot onthaal worden ontsluierd wanneer deze hun Noord-Amerikaanse of wereldwijde debuten maken tijdens de 2005 LA Auto Show in Los Angeles op 5 en 6 januari 2005. Twaalf van deze auto's maken hier hun werelddebuut.

Automakers onthullen over het algemeen niet veel details vóór de officiële introductie van een nieuw model, en dit geldt beslist voor Bentley Motors. Deze maker van luxe auto's brengt een tot nu toe strikt vertrouwelijke wereldpremière naar de show. Details worden bekendgemaakt tijdens Bentley Motors' persconferentie op 5 januari.

De afgelopen paar jaar heeft General Motors de LA Auto Show ten volle benut om een groot aantal belangrijke nieuwe modellen te presenteren. Dit jaar geven Chevrolet en Pontiac de toon aan met hun 2006-productiemodellen, waaronder de geheel nieuwe Chevrolet HHR en Pontiac Torrent.

Maar GM is niet de enige die de LA Auto Show ten volle benut om een brede mediabasis te bereiken, en de grootste markt van nieuwe autokopers in Noord-Amerika. Volkswagen komt met een significant debuut en algeheel sterkere aanwezigheid op de show.

Het belangrijkste model in de serie van Volkswagen, de Jetta, is volledig herontworpen voor 2005, en maakt zijn werelddebuut in Los Angeles. Voorzitter van Volkswagen AG Bernd Pischetsrieder geeft blijk van het belang van deze auto voor het bedrijf door de introductie speciaal bij te wonen. Pischetsrieder is ook de inleidende spreker bij het Motor Press Guild-ontbijt op 5 januari.

'Pischetsrieder is een van de invloedrijkste directeuren in de auto-industrie - en een die verstand van auto's heeft', aldus Matt Stone, hoofdredacteur van Motor Trend en voorzitter voor MPG's openingsspeech. 'Hij heeft veel over onze bedrijfstak te zeggen, en schroomt niet om dit ook te doen.'

Naast Bentley, General Motors en Volkswagen wordt de LA Auto Show ook door anderen gebruikt om werelddebuten te brengen, waaronder BMW, DaimlerChrysler, Ford en Jaguar. Allen houden de details momenteel nog geheim.

Naast deze werelddebuten zijn verscheidene significante Noord-Amerikaanse debuten gepland. Automakers zijn o.a. Audi, die drie modellen onthult, waaronder de geheel nieuwe sportieve A3 hatchback, en Porsche met de vernieuwde 2005 Boxster.

Dit jaar maken nieuwkomers Spyker en Venturi hun Noord-Amerikaanse debuut als autofabrikanten. Het Nederlandse Spyker bouwt de C8, een tweezitter met een 4,2 liter Audi V-8-motor die met een dubbele turbocompressie een topsnelheid van 300 km/h haalt. Het in Monaco gevestigde Venturi produceert de Fetish, een sportauto met elektrische motor die in beperkte oplage zal worden verkocht.

LA Auto Show-thema -- Design Los Angeles

Het thema voor de autoshow in LA is dit jaar Design Los Angeles, waarmee de wereldwijde invloed wordt benadrukt van de regio Los Angeles als auto-ontwerpcentrum. Een wezenlijk onderdeel van het thema is de integratie van een auto-ontwerpersconferentie op de tweede mediadag, 6 januari.

Dit is de eerste conferentie in zijn soort waar binnen het kader van een autoshow samenkomsten, prominente sprekers en discussie-onderwerpen worden georganiseerd specifiek voor ontwerpers in de autobranche. Sommige van deze sessies zijn toegankelijk voor de media, zodat journalisten met ontwerpers in contact kunnen komen.

De 2005 LA Auto Show is van 7 t/m 16 januari voor het publiek geopend, en mediadagen worden op 5 en 6 januari gehouden in het Los Angeles Convention Center. Voor meer informatie kunt u terecht op www.LAautoshow.com.

Website: http://www.LAautoshow.com

Source: Los Angeles Auto Show

Dena Cook, +1-310-566-2283, dena.cook@zenogroup.com, of Greg Anderson,
+1-310-566-3980, greg.anderson@zenogroup.com, beide werkzaam bij Zeno Group voor de Los Angeles Auto Show

29 nov 04 16:40