Gemeente Rotterdam


---


Nr. 174
28 december 2004

Benefietactie 'Rotterdam draaft door!'

'Rotterdam draaft door!' is een benefietactie, georganiseerd door jonge ambtenaren (
Goede doelen
De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan gezinnen in de regio Rijnmond, die ver onder het bestaansminimum leven en heeft dringend behoefte aan een vorkheftruck en een koelinstallatie. Stichting Match koppelt kinderen en jongeren die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, aan een maatje waarmee ze een keer per week leuke dingen gaan doen. Op dit moment staan zo'n 80 kinderen op de wachtlijst. Voor stichting Match wordt een publiciteitscampagne opgezet om meer vrijwilligers te werven en zo wachtlijsten tegen te gaan.

Rotterdamse Winterspelen

Op 5 januari 2005 vanaf 14.00 uur worden op de schaatsbaan aan het Leuvehoofd, de eerste Rotterdamse Winterspelen gehouden. Teams van ambtenaren nemen het tegen elkaar op tijdens een biatlon, boomstamzagen, schaatsen, kerstboom werpen en 'human curling'. Het publiek kan inzetten op de verschillende teams en daarmee tegelijkertijd de goede doelen steunen. Naast prijzen voor de beste sportieve prestaties, valt er ook voor het best geklede team wat te winnen.

Rotterdamse Snertdag

Zondag 6 februari is het Snertdag in Rotterdam. Het winkelende publiek kan vanaf 12.00 uur bij de Koopgoot voor 1 euro een warme mok erwtensoep kopen en daarmee de goede doelen steunen. Het streven is om 1000 liter erwtensoep, oftewel 5000 mokken, aan de man te brengen. De uitdaging is om binnen vijf uur - dus 17 mokken per minuut - alle soep te verkopen.

'Kidzz Event'

Onder de naam 'Kidzz Event' wordt op woensdag 9 februari in Nighttown, vanaf 14.00 tot 19.00 uur een groot feest georganiseerd met verschillende activiteiten voor en door kinderen. De dag staat in het teken van toneel, zang en dans. Kinderen kunnen deelnemen aan onder meer workshops streetdance en capoeira en er is een try-out van de nieuwe voorstelling van theatergezelschap Young Stage. Tijdens de 'Kids Fanatics Talent Battle' krijgen kinderen de kans om het beste van zich te laten horen of zien. Jörgen Raymann is een van de speciale gasten tijdens het Kidzz Event en treedt op als jury bij de talentenjacht. De dag wordt afgesloten met een optreden van nederpopband Grillig met kinderen van stichting Match. Dan zal ook een CD worden gepresenteerd die de band samen met de kinderen heeft gemaakt. De CD is te koop voor 5 euro.

'Rotterdam Chique, Rotterdam Freak'

De benefietactie wordt op donderdag 17 februari afgesloten met een groot feest voor alle ambtenaren in Now en Wow. Dit alles in de sfeer van de jaren zeventig en met als thema: 'Rotterdam Chique, Rotterdam Freak'. De opbrengsten van de entree zijn bestemd voor de goede doelen. Loes Luca treedt er belangeloos op, net als Sauna West, Richard Groenendijk en een aantal bekende Rotterdamse dj's. Ook deze avond treedt de band Grillig op met kinderen van Match.

noot voor de redactie/