TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 30-12-2004

Televisie
SPONSOR LOTERIJ WINNAAR VAN DE WEEK
Uitzending vanaf woensdag 5 januari 2005
Nederland 2 - 20.40 uur

HARM EDENS PRESENTEERT
SPONSOR LOTERIJ WINNAAR VAN DE WEEK

In de nieuwe spelshow SPONSOR LOTERIJ WINNAAR VAN DE WEEK test Harm Edens vanaf woensdag 5 januari ieders kennis over opmerkelijke gebeurtenissen van de afgelopen week en uit dezelfde week in het verleden. Vier kandidaten strijden om de hoofdprijs van 30.000 euro. Degene die de meeste vragen goed beantwoordt, is 'Winnaar van de Week'.

Ook speelt het studiopubliek mee. De beste vier spelers keren de volgende aflevering terug als spelkandidaat. Door het beantwoorden van de 'Vraag van Vandaag' maken de kijkers thuis kans op 2.000 euro en een plaats in het publiek. Daarnaast worden de wekelijkse Bingogetallen van de Sponsor Loterij bekendgemaakt met de kans op een hoofdprijs van maar liefst 1 miljoen euro!

De Sponsor Loterij steunt goede doelen op het gebied van sport en gezondheid. In 2003 is er ruim 42 miljoen euro verdeeld over 28 goede doelen en vele clubs en verenigingen in het land. Uniek aan de Sponsor Loterij is dat men zelf bepaalt voor welk doel men meespeelt. Dat kan een landelijk opererend goed doel zijn, maar ook een plaatselijke club of vereniging. De helft van de maandelijkse inleg van zes euro per lot gaat naar het zelfgekozen doel. Per trekking (13 per jaar) gaat drie euro rechtstreeks naar de clubkas; dat is 39 euro per jaar. Dit bedrag kan snel oplopen: als tien vrijwilligers ieder tien loten verkopen, betekent dit jaarlijks een bedrag van 3.900 euro voor de clubkas. Wie zijn lot niet koppelt aan een specifiek doel, speelt mee voor de goede doelen van de Sponsor Loterij, zoals het Aids Fonds, KWF Kankerbestrijding, Humanitas, Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation, Special Olympics Nederland en het Olympisch Sportmuseum.