Gemeente Almere

Rioolreiniging Noorderplassen Oost en bedrijventerrein De Vaart III

Aansluitend start op woensdag 5 januari de reiniging van de vuilwaterriolen in het oostelijke deel van de Noorderplassen ten behoeve van inspectie. De reiniging betreft de vuilwaterriolen in het gebied gelegen aan de Noorderleedeweg, beginnend bij Bakboord en eindigend bij Land in Zicht. Het onderhoud wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Almere door de firma SITA.

Tijdens de reiniging wordt de riolering onder hoge druk schoongespoten. Hierbij kan er lucht ontsnappen via de watersloten in de rioolafvoeren in de woningen. Het is mogelijk dat met het ontsnappen van de rioollucht ook water omhoog komt in de afvoeren. Bewoners wordt daarom aangeraden de closetpot dicht te doen, wanneer de reinigingswagens in de buurt zijn. Na afloop is het raadzaam alle zwanenhalzen weer vol met water te laten lopen.

Het is niet mogelijk exact aan te geven wanneer in welke straat de riolering gereinigd wordt. Na de vuilwaterriolen worden ook de regenwaterriolen gereinigd en geïnspecteerd. Hiervan ondervinden de bewoners nagenoeg geen hinder. Verwacht wordt dat de werkzaamheden in de Noorderplassen Oost tot het eind van januari duren, als het weer het toelaat.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kunnen bewoners op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met het stadsdeelkantoor Stad West, Bartokweg 153, telefoon (036) 523 3400.