Ingezonden persbericht


Aan de verenigingen en instelling
in de gemeente Doetinchem

31 december persbericht hulpactie

geen Wim Maatman

Woensdagavond LIVE-televisie
Doetinchem helpt!

De grote natuurramp in Azië raakt ook de inwoners van de gemeente Doetinchem. Het gevoel van machteloosheid willen we omzetten in actie. Het Comité Doetinchem helpt! organiseert aanstaande woensdagavond 5 januari een centrale inzamelingsactie. Deze vindt plaats in het stadhuis en wordt LIVE uitgezonden op Stadstv en Stadsradio.

Het doel deze avond is geld in te zamelen voor de slachtoffers van de vloedgolf. De opbrengst zal de volgende dag door burgemeester Horselenberg overgedragen worden op de het centrale gironummer 555.

U wordt van harte uitgenodigd een bijdrage te leveren aan die actie. Het doel is geld in te zamelen, dus de boodschap is kort en krachtig: laat u sponsoren! Het comité benadert groepen in Doetinchem om in actie te komen: basisscholen en ander onderwijs, zorgsinstellingen, ondernemersverenigingen, kerken, serviceclubs, muziekgroepen en sportclubs. Er wordt gezocht naar originele manieren om via sponsoring iets in de televisie-uitzending te doen. Zo kan de fanfare een nummer blazen, de dansschool een act opvoeren, de sportclub kan zich voor een euro per keer laten opdrukken, noem maar op. Als er zélf maar voor sponsoring wordt gezorgd. Gewoon een donatie brengen kan natuurlijk ook.

Hoe het programma van woensdagavond wordt staat nog niet vast. We verwachten om 19.00 uur van start te gaan en om 23.00 uur af te sluiten. De live-uitzending wordt door nieuwsberichten onderbroken. Naast serieuze interviews met deskundigen en ooggetuigen, zal er ruim aandacht zijn voor entertainment en bijzondere acties.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de avond, waarbij de voorwaarde steeds zal zijn 'het moet wel geld opleveren' kan een e-mail sturen naar: doetinchemhelpt@stadsomroep.nl