Politie Zeeland


O-105-2005 Frontale aanrijding Oud Vossemeer

Op de Kreekweg in Oud Vossemeer vond dinsdag om 16.09 uur een frontale aanrijding plaats waarbij enkele personen gewond zijn geraakt.
Een 48-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen reed over de Hikseweg komende uit de richting van Oud Vossemeer en wilde de kruising met de Kreekweg oversteken. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 18--jarige automobiliste uit Steenbergen.
Een frontale botsing volgde. De vrouw uit de gemeente Tholen is met een lichte hersenschudding en een gekneusd been met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De andere automobiliste liep een gekneusde arm op en haar inzittenden, een 19-jarige inwoner uit de gemeente Tholen en een 37-jarige inwoonster uit Oudenbosch liepen verwondingen aan het gezicht en een gekneusd been op.
Zij zijn behandeld in de HAP.
Beide auto's zijn geheel vernield.
Omstreeks 18.00 uur was de kruising weer vrij.


O-106-2005 Aanrijding Kwadendamme

Op het Langeweegje in Kwadendamme vond maandag om 17.23 uur een aanrijding tussen een bromfietser en een automobiliste plaats.
Een 35-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele sloeg vanaf het Langeweegje de Aalweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een 16-jarige jongen uit 's Gravenpolder die daar op zijn brommer reed.
De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, hij heeft waarschijnlijk zijn been gebroken.
Zijn passagiere, een 15-jarig meisje uit de gemeente Borsele, liep een pijnlijke pols op. Zij is behandeld in de HAP.
De vrouw kwam er met de schrik vanaf. Haar auto is flink beschadigd, de brommer is zwaar beschadigd.


O-107-2005 Aanrijding Kloetinge

Op de kruising Lewestraat / Zomerweg in Kloetinge vond maandag om 22.36 uur een aanrijding plaats.
Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Goes reed vanaf het centrum van Kloetinge over de Lewestraat in de richting van de spoorlijn.
Gekomen met de kruising met de Zomerweg gaf hij geen voorrang aan de voor rechts komende 16-jarige bromfietser uit Goes.
Er was enkel blikschade.


O-108-2005 Rijden onder invloed

Op de Havendijk in Yerseke is maandag om 21.40 uur een 41-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal aangehouden voor rijden onder invloed.
Hij had ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en kreeg een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding.