Beers Bedrijfsauto

Scania.nl

TPG Post en TNT plaatsen order voor 73 Scania Distributietrucks

05/01/2005

De Scania P230 distributietruck met de comfortabele en veilige dagcabine (klik voor grotere foto) TPG Post en TNT hebben een gezamenlijke order bij Scania geplaatst voor 73 stuks Scania P-serie distributietrucks. Er zullen 60 Scania P 230 solo bakwagens worden geleverd aan TPG Post en 13 Scania P 310 combi bakwagens aan TNT. Beide types worden aangedreven door de nieuwe vijfcilinder 9 liter motor met respectievelijk 230 pk/169 kW en 310 pk/228 kW. Alle voertuigen zijn voorzien van Scania's nieuwe 28 cm langere P-serie dagcabine (CP16). De nieuwe cabine combineert voor de chauffeur de bekende voordelen van de distributiecabine, zoals o.a. de comfortabele lagere instap, met extra werk-, rust- en opbergruimte. De voertuigen worden afgeleverd door de Scania-vestiging te Den Haag, maar zullen bij diverse vestigingen in het land in een Reparatie- en/of Onderhoudscontract worden ondergebracht.

TPG Post zet de voertuigen in voor het transport van de dagelijkse post tussen de diverse sorteercentra in Nederland. Bij TNT zullen de voertuigen een belangrijke rol spelen bij het transport tussen de distributiecentra en naar de klant. Een belangrijk argument voor de keuze voor Scania was een maximale dekking tussen de verschillende centra van de bedrijven en de landelijke Scania service-vestigingen. Hier zijn de voertuigen in een landelijk Reparatie- en Onderhoudscontract ondergebracht met voor iedere Scania vestiging uniforme voorwaarden.

Beide bedrijven (verenigd in TPG N.V.) zijn wereldspelers op het gebied van postverzending en logistiek. In 64 landen zijn zo'n 162.000 mensen dagelijks actief om alle activiteiten te begeleiden. Het Nederlandse wagenpark omvat enkele honderden eenheden die door het gehele land gestationeerd zijn. Zowel TPG als TNT hebben, elk voor hun eigen marktgebied, kwalitatief hoogwaardige logistieke systemen ontwikkeld om hun klanten te kunnen bedienen. De nieuwe Scania P-serie distributietrucks sluiten hierbij moeiteloos aan.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.