PERSBERICHT - 2005-01-05

TMC gaat PR voor Ecuador doen in Benelux

Het Amsterdamse PR & representatie buro TMC (Travel Marketing Company) gaat voor Ecuador de toeristische marketing en promotie doen in de Benelux. TMC's directeur, Susan van Egmond, was in december in de hoofdstad Quito, om het contract daarvoor met het Ecuadoriaanse Ministerie van Toerisme te ondertekenen.

Ecuador heeft niet alleen in de Benelux een representatie kantoor aangesteld maar ook in andere Europese markten zoals Engeland, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De genoemde markten zullen actief bewerkt worden met als doelstelling om de komende drie jaar de huidige aantallen passagiers vanuit de Benelux, nu 15.000, te verdubbelen.

Het Zuid-Amerikaanse Ecuador telt 13,2 miljoen inwoners en is gelegen rond de evenaar. Het land is volgens Zuid Amerikaanse maatstaven, klein en compact, echter voor Europeanen beslaat Ecuador een gebied zo groot als half Frankrijk. Ecuador is het land van de glimlach en woonplaats van 13 verschillende Indianen stammen, trots op hun tradities en culturele erfenis.

Geografisch is het land verdeeld in vier verschillende werelden welke binnen 1 dag reistijd te bereiken zijn. De "cuatro mundos" of vier verschillende werelden zijn:


- de jungle van het Amazone regenwoud,

- het Andes gebergte met haar nog werkende vulkanen,
- de 19 Galapagos eilanden met unieke flora en fauna
- en de bepalmde tropishe kust gebieden aan de Stille Oceaan

Ecuador telt tevens VIJF door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatste bezienswaardigheden.

Door de grote hoogteverschillen heeft het land een zeer wisselvallig klimaat. Gedurende de dag is het zonnig en warm en 's nacht kan het afkoelen tot winterse temperaturen. Ecuador heeft twee seizoenen, nat en droog. De meeste regen valt tussen januari en april.

TMC heeft net als de andere Europese Ecuador kantoren als doelstelling meegekregen om de vier "cuatro mundos van Ecuador" bij de Benelux travel trade, pers en consument onder aandacht te brengen.

TMC bestaat sinds 1995 en is een toeristisch representatie en PR kantoor en is eigendom van Susan van Egmond. Op dit moment vertegenwoordigt TMC negen verschillende klanten in zowel de publieke als private sektor.

Klanten in de publieke sektor zijn onder meer: Kenya Tourist Board, Jordan Tourism Board, SalzburgerLand Tourismus Gesellschaft, Agencia Valenciana del Turisme, Bermuda Department of Tourism, In de private sektor vertegenwoordigt TMC, AAA hotels & resorts en de Go Suriname Travelgroup en World of Incentives