WOLFF CINEMA GROEP

Bioscopen in de bres voor Azië

Persbericht dinsdag 4 januari 2005

Utrecht - Het bioscoopconcern Wolff Cinema Groep doneert geld voor Azië. Het hoofdkantoor van de nationale bioscoopketen stelt donderdag 6 januari een bedrag van 55,5 eurocent per bezoeker van die dag beschikbaar. Daarbovenop hebben de medewerkers van alle 10 vestigingen besloten om dat bedrag te evenaren.

Met de bijdrage van Wolff is naar schatting een bedrag van meer dan 10.000 euro gemoeid. Het initatief volgt uit overleg binnen de branchevereniging van de Nederlandse bioscopen, de NVB. Donderdag 6 januari vindt namelijk de Nationale Actie voor Azië plaats en de Nederlandse bioscoopbranche wil zo ook haar steentje bijdragen.

'De NVB doet een beroep op al haar leden om de actie zo ruimhartig mogelijk op te pakken', aldus Philipp Wolff, algemeen directeur van Wolff Cinema Groep en bestuurslid van de NVB. 'Binnen het concern vroegen we ons al eerder af hoe we de humanitaire ramp in Azië hopelijk kunnen beperken en komen met dit initiatief.' Voor elke bezoeker op donderdag 6 januari doneert Wolff Cinema Groep een bedrag van 55,5 eurocent op rekening 555. De medewerkers van Wolff proberen de donatie van hun hoofdkantoor te evenaren door bijvoorbeeld posters te verkopen, collecte's te houden en hun fooien of zelfs loon te doneren.

Wolff Cinema Groep vestigingen zijn te vinden in Enschede (CineStar), Groningen (Camera en Images), Haarlem (Brinkmann), Huizen (Cinema De Graaf), Nieuwegein (Plaza), Tilburg (Midi) en Utrecht (Camera Studio, Catharijne en City Movies).

EINDE BERICHT

---

Noot voor de redactie,