TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-01-2005

Televisie
TROS TV SHOW SPECIAL VOOR AZIË
Uitzending donderdag 6 januari
Nederland 2 - 23.00 uur

SPECIALE UITZENDING TROS TV SHOW VOOR RAMP AZIË

Op donderdag 6 januari is er een speciale uitzending van de TROS TV SHOW die geheel in het teken staat van de ramp in Azië. De uitzending van de TROS TV SHOW maakt onderdeel uit van de gezamenlijke en nationaal fondsenwervende televisieavond ten behoeve van de hulp aan slachtoffers van de rampzalige zeebeving in Azië.

In de TROS TV SHOW aandacht voor de problematiek:
Over wat er nodig is ('Te weinig lijkzakken'), de problemen in de ziekenhuizen ('De patiënten kunnen na behandeling niet naar huis, er is geen huis'), het gedrag van toeristen ('het is goed dat ze blijven, maar om vlak naast een lijk op het strand te gaan liggen...').

Nederlanders die aan de ramp wisten te ontsnappen en die nog in onzekerheid verkeren over het lot van een of meer familieleden vertellen hun verhaal.

Ook Gerrit-Jan Wolffensperger en Adri de Vries, net teruggekeerd uit het rampgebied, vertellen over hun ervaringen en belevingen.

In de studio verwoorden cabaretiers Sanne Wallis de Vries, Howard Komproe, Najib Amhali en Carrie Jansen hun gevoelens.

Adriaan van Dis, Jan Mulder, Marion Bloem, Philip Freriks en de 106-jaar oude mevrouw Van Schaick maken de kijker via een statement, gedicht, verhaal of brief deelgenoot van hun persoonlijke beleving.

Verder een optreden van Trijntje Oosterhuis die het nummer 'Fragile' ten gehore brengt.




TROS