Gemeente Oirschot

Gemeente Oirschot in actie voor rampgebied Azië

Tijdens de nationale hulpactie voor de rampgebieden in Azië zal er ook in de gemeente Oirschot actie worden gevoerd. Op initiatief van burgemeester Speetjens worden donderdagavond 6 januari op elf plaatsen in de gemeente grote collectebussen geplaatst, waarin mensen hun giften kunnen deponeren. Scouting Oirschot en de Beerse gilden zullen ervoor zorgen, dat de collectebussen de nodige aandacht trekken. Na afloop zal de Rabobank Oirschot de bussen legen en de opbrengst storten op gironummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. De gemeente verdubbelt het ingezamelde bedrag tot een maximum van 18.000 euro.

De actie, een initiatief van burgemeester Speetjens, wordt ondersteund door de gemeente Oirschot, Rabobank Oirschot-De Beerzen, Scouting Oirschot en de Beerse gilden. Op de volgende plaatsen zal er donderdagavond tussen circa 18.00 en 21.00 een collectebus te vinden zijn:

Gemeenschapshuis ´t Dorpsplein, Oostelbeers
De Kemphaan, Middelbeers
Sportpark De Klep, Middelbeers
Doornboomplein, Middelbeers
Bernadettekerk, Spoordonk
Markt, Oirschot
Juniorencollege De Halm, Oirschot
Friture ´t Puntje, de Pullen, Oirschot
De Drossaard, Oirschot
Winkelsteunpunt de Korenaar, Oirschot
Scoutinggebouw Oirschot

Om ervoor te zorgen dat de collectebussen de nodige aandacht trekken, zijn Scouting Oirschot en de Beerse gilden ingeschakeld. Zij zullen zorgen voor een muzikale of andere originele omlijsting van de actie.

Na afloop van de actie worden de collectebussen naar de Rabobank in Oirschot gebracht. Daar zal het geld geteld worden, waarna de opbrengst wordt gestort op gironummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

De gemeente verdubbelt het ingezamelde bedrag (tot een maximum van 18.000 euro = 1 euro per inwoner) en zal dit geld storten op het gironummer van de Stichting Prithipura Infant Home Son. Deze stichting uit Son en Breugel zet zich al ruim 30 jaar in voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen in Sri Lanka (zie ook www.prithipura2002.com). De stichting heeft vier tehuizen waarvan er een, in Hendala/Wattala, door de tsunami is overspoeld. In dit tehuis leven meervoudig gehandicapte kinderen. De kinderen zijn gelukkig ongedeerd en veilig, maar alle spullen zijn weggespoeld, kapot of onbruikbaar geworden. De gemeentelijke gift zal ten goede komen aan de herinrichting van dit tehuis.

Met een beetje geluk zal de opbrengst van de actie donderdagavond al bekend zijn!