KENNISNET

Tsunami in de les

Zoetermeer, 5 januari 2005

Kennisnet lanceert op 6 januari de onderwijsspecial www.tsunami.kennisnet.nl. Met deze special ondersteunt Kennisnet leerkrachten en leerlingen om de zeebeving in Azie in de school bespreekbaar te maken.

Met de special www.tsunami.kennisnet.nl krijgt het onderwijs materiaal aangereikt om de verschrikkelijke gevolgen van de zeebeving in Azie in de les te kunnen bespreken. In de special is een duidelijke uitleg over Tsunami en andere aardbewegingen te vinden. Daarnaast wordt inzichtelijk gemaakt waar en met welke gevolgen het natuurgeweld heeft toegeslagen. Ook worden mogelijkheden voor het verwerken in werkstukken en websites aangeboden. Uiteraard ontbreken lesbrieven niet; samen met Centrum voor Mondiaal Onderwijs is lesmateriaal beschikbaar voor basis en voortgezet onderwijs.

In het land worden veel initiatieven gestart om een persoonlijke bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van het leed. Op www.tsnunami.kennisnet.nl worden hulporganisaties en initiatieven in kaart gebracht en mogelijkheden van steun en actie op school gepresenteerd.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie voor en door het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van internet in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Met specials als www.tsunami.kennisnet.nl brengt Kennisnet de actualiteit in de klas en ICT-gebruik op school binnen handbereik. Eerder verschenen specials over o.a. SARS, Irak.