Gemeente Tilburg

Datum
5 januari 2005

Donderdagavond: Tilburg Zingt voor Azië

Met artiesten, inzamelingsacties en opbrengst horeca voor giro 555

Donderdagavond 6 januari vindt een speciale Tilburg Zingt plaats waarvan de opbrengst is bestemd voor hulpverlening in de rampgebieden in Azië. Tilburg Zingt is een groot meezing-evenement waarin artiesten op een podium samen met koren en het publiek zingen op geluidsbanden. De meezingers kunnen op deze manier blijk geven van hun solidariteit met de slachtoffers van de ramp in Azië. De liedteksten worden gebundeld en zijn ter plaatse verkrijgbaar voor minimaal 1 euro ten bate van giro 555. Het evenement vindt plaats tijdens de landelijke tv-actie voor Azië en begint op 20.00 uur op het Willemsplein in Tilburg, pal voor het stadhuis. Iedereen is welkom.

Samenwerking en sponsoring
In Tilburg Zingt is een van de gemeente Tilburg samen met de Horecavereniging Stadhuisstraat, het Brabants Dagblad en diverse andere organisaties. Het Brabants Dagblad plaatst een paginagrote aankondiging in de donderdageditie. Ook de Antwerpse bedenkers van de Tilburgs Zingt-formule werken kosteloos mee. Via sponsoring zijn de kosten van podium, verlichting, toiletwagen e.d. gedekt waardoor alle opbrengsten rechtstreeks naar giro 555 gaan. Tilburgse bedrijven sponsoren de liedjes die op het programma staan.

Programma en artiesten
De avond wordt geopend met een Driekoniningenlied, aangezien deze donderdag ook traditioneel Driekoningenzingen is in Tilburg. Dan volgt een programma van allerlei meezingliedjes, waarbij diverse lokale en landelijk bekendheden toegezegd hebben mee te werken. Zo komen onder meer radiopresentator Erik Diked (Stenders Vroeg Op), Walter Vermeer en Peter Smulders. Tevens zingt Frans Bauer look-a-like Jurgen Jonkers.

Tilburg Zingt
Tilburg Zingt is een evenement dat in 2004 voor het eerst en met veel succes is georganiseerd. Op de avond voor Koninginnedag namen er 5000 mensen aan deel. Tilburg Zingt voor Azië is een initiatief van het gemeentebestuur van Tilburg. Er is weer een ´gewone´ Tilburg Zingt gepland op 29 april 2005.

De meest recente informatie over Tilburg Zingt voor Azië is te vinden op www.tilburgzingt.nl.

Voor meer informatie
Thomas Heesters, 013 542 99 52
Charlotte Maasen, 013 542 88 96

---- --