Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ja-SMS naar 3108 is 1 euro voor de Tsunami-slachtoffers (05/01/05)

Op vraag van Vlaams minister van Ontwikkelingssamenwerking Geert Bourgeois, verenigt nu ook de telecom-sector de krachten binnen de "Tsunami 12-12"-actie. Vanaf 6 januari om 00u00 stellen de mobiele operatoren Proximus, Mobistar en BASE het sms-nummer 3108 beschikbaar voor giften van 1 euro per sms met de boodschap "ja". Hiermee hoopt de minister vooral jonge mensen te overhalen om een kleine bijdrage te leveren voor slachtoffers van de vloedgolf in Zuid-Oost-Azië.

"Voor jongeren is de stap om een bijdrage via een overschrijving te storten dikwijls groot," aldus minister Bourgeois. "Toch willen velen hun steentje bijdragen. Deze sms-actie is daarvoor een ideale manier. Jongeren die meer willen geven dan 1 euro, kunnen sms"en naar believen".

Het volledig ge-sms-te bedrag wordt gestort op de rekening 000-0000012-12 van het Consortium voor Noodhulpsituaties. Proximus, Mobistar en BASE hebben zich geëngageerd om de operationele kosten van de gefactureerde sms-jes volledig voor hun rekening te nemen. Elke sms-je naar 3108 is dus een euro voor de Tsunami-slachtoffers.

Tot middernacht op 14 januari kan iedereen via sms een bijdrage leveren voor de Tsunami-slachtoffers. Op die avond wordt de tussenstand van de sms-opbrengst op de gezamenlijke televisieshow van VRT-VTM bekend gemaakt.

Minister Bourgeois vraagt de media dit sms-nummer zo duidelijk mogelijk te communiceren naar lezers, kijkers en luisteraars. "De telecom-sector heeft alvast prima werk geleverd bij de snelle uitbouw van dit gecoördineerd initiatief. Een goede ondersteuning door de media is onontbeerlijk voor het slagen van dit initiatief. Ik wil alle betrokken media, die op één of andere manier een bijdrage leveren in de "Tsunami 12-12"-actie, bij voorbaat hartelijk danken. De enorme solidariteit die de Vlaamse media aan de dag leggen, is voorbeeldig.".

Voor de schenking van grotere bedragen, kan men nog steeds storten op het rekeningnummer 000-0000012-12. De Vlaamse Infolijn (0800-30.20.1) blijft daarenboven bereikbaar voor alle mogelijke informatie over verzamelacties allerhande en bijdragen voor de slachtoffers.

Auteur:
Vlaams Minister voor Media en Ontwikkelingssamenwerking Geert Bourgeois

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder van minister Bourgeois Telefoon: 02 552 70 08
E-post: persdienst.bourgeois@vlaanderen.be
Url: www.1212.be