Provincie Friesland

Fryslân loopt warm voor actie 'Fryslân foar Azië'

Prominenten bellen bedrijven om donatie giro 555

125 telefoonlijnen

Donderdag 6 januari staat in Fryslân in het teken van een grote hulpactie voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Friese prominenten, waaronder politici, sporters en artiesten gaan dan bellen met bedrijven in Fryslân om te vragen geld te storten op giro 555. Zij doen dit vanuit een speciaal hiervoor ingericht call centre in de Statenzaal van het Provinciehuis. Inmiddels doen ook callcentres mee in Leeuwarden en Dokkum waarmee er continu 125 telefoonlijnen bezet zijn.

De officiële opening van de belactie wordt om 9.00 uur verricht door de Commissaris van de Koninging Ed Nijpels, die als eerste een bedrijf zal bellen. De heer Nijpels heeft aangeboden dat het bedrijf dat de grootste bijdrage overmaakt op giro 555, een dag de ontvangstruimte in de deel van zijn woonboerderij op De Diken gratis mag gebruiken.

Het actiecomité 'Fryslân foar Azië' heeft inmiddels toezeggingen gehad voor de bemensing van de telefoon van Friese Eerste- en Tweede Kamerleden, spelers van voetbalclub Cambuur en gedeputeerden. Omrop Fryslân doet de hele dag van 9 uur 's ochtend tot 18 uur verslag via radio en televisie van de vele acties die door de Friese bevolking op touw zijn gezet. Ook vanuit het Provinciehuis zal zij uitvoerig berichten over de voortgang van de actie daar. Speciaal voor de actie is een apart e-mailadres opengesteld en een website" azie@fryslan.nl en www.fryslanfoarazie.web-log.nl.

Voor meer informatie kunt u bellen met:
Otto van der Galiën: 06-14219609
Wietze de Haan: 06-24234056
Hanny Palmen: 0518-412755

---- --