Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht 06-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Met crossmotor teveel op

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 5 januari bleek een motorrijder teveel te hebben gedronken.

Rond 19.35 uur reed een 19-jarige man uit Zeist met een crossmotor over de Traay. Hij zag twee motoragenten staan en omdat hij besefte dat hij teveel had gedronken en met een crossmotor (dus zonder kentekenplaten) reed, ging hij er vandoor een zijstraat in. De motoragenten gingen achter hem aan en de crosser kwam niet ver. Hij ging in een bocht op het Mevrouw Van Volenhovenpark onderuit, maar zette zijn vlucht te voet voort. Hij verstopte zich achter een auto, maar één van de agenten trof de hem liggend achter de auto aan. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 810 ug/l, meer dan 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder motorrijbewijs, zonder helm, zonder verlichting, zonder verzekering en onder invloed van alcohol. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeersbordperikelen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 5 januari waren twee jongelui druk in de weer met een verkeersbord.

Aan het eind van de middag kreeg de politie meerdere meldingen dat twee jongelui op de Faunalaan kennelijk een verkeersbord wilde stelen. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen op de rotonde aan de Faunalaan twee mannen aan van 18 en 20 jaar oud en beiden afkomstig uit Odijk. Zij waren inderdaad druk in de weer met een verkeersbord.

Zij vertelden dat zij in een baldadige bui met oud en nieuw het bord uit de grond hadden getrokken. Zij waren daar echter op aangesproken door een 42-jarige bewoner van de Faunalaan en zagen zelf ook wel in dat het hun gedrag niet door de beugel kon. Daarom waren zij nu druk bezig een gat te graven om het bord weer degelijk op zijn plaats terug te zetten. De politiemensen waren er getuigen van het bord weer op een deugdelijke wijze in de grond werd geplaatst.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op woensdag 5 januari een verkeerscontrole op de Utrechtseweg gehouden.

Bij de controle werden elf bekeuringen uitgeschreven en wel voor niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs (5), verlopen apk (2), onnodig voeren van mistverlichting (2) en verlopen rijbewijs (2).

Lege bierblikjes

ZEIST Op woensdag 5 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 19.10 uur controleerden politiemensen op De Clomp een 55-jarige automobilist uit Zeist. Zij zagen dat er bierblikjes in de auto lagen en uit de blaastest bleek dat de Zeister teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 785 ug/l, meer dan 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.