Rijn&Venen, 09.50 uur

Utrecht 06-01-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Verkeerscontroles

MIJDRECHT Bij een verkeerscontrole op woensdag 5 januari tussen 14.00 en 15.00 uur op de Dr. J. van der Haarlaan werden drie bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Bij een verkeerscontrole tussen 20.30 en 21.30 uur op de Industrieweg kreeg een bestuurder een bekeuring voor het ten onrechte voeren van de mistverlichting en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

OUDEWATER Bij een controle woensdagmiddag op snelheid met de lasergun op de J.J. Vierbergenweg werden zes bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u., terwijl 50 km/u is toegestaan.

KAMERIK Bij een controle woensdagmiddag tussen 16.15 en 17.00 uur op de s Gravensloot werden 9 bestuurders bekeurd wegens het negeren van de gesloten verklaring.

LOENEN Bij een controle op woensdag tussen 07.30 en 09.00 uur op de Rijksstraatweg werden elf bestuurders bekeurd wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij onvoldoende uitzicht had wegens geblindeerde ruiten.

ABCOUDE Bij een controle op woensdag 07.15 en 08.30 uur op de Burgemeester Des Tombesweg werden acht bestuurders bekeurd wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u. Één bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

BREUKELEN Bij een controle op woensdag tussen 12.10 en 13.30 uur op de Straatweg kregen vier bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en kreeg één bestuurder een bekeuring omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen.

MONTFOORT Bij een verkeerscontrole op De Bleek woensdag tussen 16.30 en 17.00 uur werd met de lasergun een controle gehouden. De chicanes waren vervangen door drempels. Er werd één bestuurder bekeurd wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u. Hij reed 64 km/u.

MAARSSEN Bij een verkeerscontrole woensdagavond op diverse locaties werden vijf fietsers bekeurd voor defecte verlichting, 1 maal voor het niet handenvrij bellen,

éénmaal voor het niet dragen van een helm op de bromfiets, 2 personen kregen een bekeuring omdat zij zich niet konden identificeren en drie voor fout parkeren.

Aantreffen hennepkwekerij

WOERDEN Op de zolderverdieping van een woning aan Lekoord werd op woensdag 5 januari een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Na telling bleek het te gaan om ongeveer 90 planten. De planten en apparatuur bestaande uit assimilatielampen, ventilatoren, afzuiginstallaties, kweekbakken werden in beslag genomen.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Diverse klachten van stankoverlast leidde tot de ontdekking van de kwekerij.