Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 06-01-2005 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Diefstal uit woning

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden na een woninginbraak. Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Tweede Westerparklaan. Agenten gingen ter plaatse en bemerkte dat de inbreker(s) al verdwenen waren. In de omgeving werd een man, 30-jarig uit Utrecht, aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk is voor de inbraak. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op donderdagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Wijde Begijnestraat. In totaal werden 145 bekeuringen uitgeschreven.107 Fietsers kregen een bekeuring voor het rijden zonder verlichting, 5 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze zonder gordel reden, 2 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze het rijbewijs niet konden tonen en 31 personen werden bekeurd omdat ze niet een geldig identiteitsbewijs konden tonen.

Gestolen telefoons

UTRECHT- Op het Jaarbeursplein werden twee mannen na een korte achtervolging aangehouden. Omstreeks 20.10 uur zagen agenten, die in burger surveilleerde, twee mannen staan op het Jaarbeursplein. De agenten hadden het vermoeden dat ze drugs aan het gebruiken waren en zij werden gecontroleerd. Plotseling renden de jongens hard weg. De achtervolging werd ingezet en de mannen, 19 en 33 jaar oud afkomstig uit Nieuwegein en Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.De mannen hadden twee gestolen mobiele telefoons bij zich.

Verkeerscontroles

UTRECHT - De politie heeft op woensdag 5 januari op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden.

Van 09.00 uur tot 10.00 uur werd er een snelheidscontrole op de Koningsweg gehouden. Zes bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur, waar een snelheid van 50 km/uur is toegestaan. Ook werd er een aantal keren bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Op de Weg tot de Wetenschap werd van 10.30 tot 11.30 uur de snelheid gecontroleerd. In een uur tijd bekeurden de agenten 21 bestuurders voor snelheden tussen de 61 en 96 km/uur. Hier is de maximale toegestane snelheid 50 km/uur. Een bestuurder met een buitenlandse nationaliteit reed 96 km/uur. Hij mocht de bekeuring direct betalen op het politiebureau.

Tijdens de verkeerscontrole op de Tolsteegsingel bekeurden agenten tussen 13.30 en 14.15 uur negen bestuurders. Zeven bestuurders sloegen linksaf waar dat niet is toegestaan en 2 automobilisten droegen geen gordel.

Hennepplantages opgerold

UTRECHT - De politie heeft op dinsdag 4 januari twee hennepplantages opgerold, een gestolen auto en een aantal wapens in beslag genomen.

De eerste vangst was op de Nevadadreef. De politie had informatie dat in het pand een gestolen auto stond en dat er een hennepkwekerij zat. Ter plaatse trof de politie een hennepplantage aan van 240 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. Ook werd er een gestolen auto aangetroffen. De eigenaar van het bedrijf is aangehouden.

De politie heeft op de Acapulcodreef een hennepplantage ontmanteld van ongeveer 150 planten. Zij had informatie gekregen dat veel last van stankoverlast. In woning troffen zij 5 mannen aan, die bezig waren met de toppen van de planten te knippen. In de woning hingen meerdere wapens, deze zijn in beslag genomen. De hoofdbewoner en 4 andere mannen zijn aangehouden.

Vrouw licht gewond na aanrijding

UTRECHT Op woensdagmiddag is een 45-jarige vrouw uit Utrecht licht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 12.25 uur reed een 24-jarige automobilist over de Arthur van Schendelstraat in de richting van het gebouw van Burgerzaken. Ter hoogte van dit gebouw stond aan de rechterkant van de weg een vrachtwagen. Hierdoor had hij geen zicht op de kruising. Toen hij de kruising naderde, kwam er van rechts een 45-jarige fietsster uit Utrecht. Zij wilde links afslaan om richting het centraal station te fietsen. Door de vrachtwagen had de automobilist geen goed zicht en schepte hij de fietsster. De vrouw had lichte kneuzingen rond haar linker oog.

Man gewond geraakt bij ongeval

UTRECHT Een 32-jarige man uit De Bilt gewond na een ongeval op de Graadt van Roggenweg.

Omstreeks 15.20 uur was een 14-jarige jongen uit Apeldoorn aan het skaten op de Graadt van Roggenweg. Plotseling kwam zijn skateboard op het fietspad terecht. Op dat moment kwam net een 32-jarige man uit De Bilt aangereden op zijn scooter. Hij kwam hierdoor ten val. De man is met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.