Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 6 januari

* DUITSER ZWAAR GEWOND NA ONGEVAL
OUDDORP - Een 52-jarige man uit Duitsland raakte woensdagmiddag omstreeks drie uur zwaar gewond na een ongeval op het Strand Noord in Ouddorp. De man was aan het kitesurfen en werd plotseling door de wind omhoog getrokken. Hierna maakte het slachtoffer een val van een paar meter en kwam terecht op het strand. De Duitser liep onder meer een gebroken arm en inwendig letsel op en raakte onderkoeld. Ambulancepersoneel en personeel van de Traumahelikopter behandelden de man ter plaatse waarna hij in de traumahelikopter werd overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid.


* GEWAPENDE OVERVAL BLOEMENSTAND
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks kwart over één vond een gewapende overval op een bloemenstand aan de Oudedijk plaats. Een nog onbekende man bedreigde de 19-jarige verkoopster met een mes en eiste geld uit de kassa. Met de buit ging de overvaller er vervolgens vandoor. Politiemensen van het district Oost stelden een nader onderzoek in de omgeving in maar troffen de dader niet meer aan. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de dader van de overval.

Middaguitgave woensdag 5 januari

* DIENSTHOND ROCCO OP HET GOEDE SPOOR BIJ OPSPORING INBREKERS

ROTTERDAM - Drie jongens uit Rotterdam (14 en 15 jaar oud) zijn woensdagochtend vroeg rond half vier aangehouden, verdacht van poging inbraak in twee woningen aan de Huub van de Brulestraat en een woning aan de Jan van Tilburgstraat. Politiemensen van het district Oost kregen rond half twee de melding dat drie jongens waren weggerend uit een tuin aan de Jan van de Tilburgstraat in de richting van de Huub van der Brulestraat. Ter plaatse zagen politiemensen drie jongens, die voldeden aan het signalement, wegrennen. De straat werd afgezet en diensthond Rocco ingezet. Hij trof de vijftienjarige jongen onder een auto aan. De knaap werd aangehouden en voor verhoor en onderzoek meegenomen naar een politiebureau. Enige tijd later werden de twee andere verdachten in een woning aan de Jacques Dutihlweg aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat in twee woningen aan de Huub van de Brulestraat was geprobeerd in te breken. De recherche van het district Oost zet het onderzoek voort.


* GETUIGENOPROEP VERLATEN PLAATS ONGEVAL
ROTTERDAM - De politie van het district Oost is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Prinsenlaan die maandagmiddag 3 januari jl. rond kwart voor twee op de Prinsenlaan plaatsvond. Een 68-jarige Rotterdammer liep hierbij hoofdletsel op. Een nog onbekende automobilist, volgens getuigen in vermoedelijk een rode kleine auto, reed op de Prins Alexanderlaan en sloeg rechtsaf de Prinsenlaan op. Hierbij zag de automobilist de 68-jarige fietser vermoedelijk over het hoofd waarna de aanrijding ontstond. De bestuurder reed vervolgens in de richting van de Boszoom weg zonder zich om de gewonde man te bekommeren. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. Getuigen of mensen die anderszins informatie kunnen verschaffen worden verzocht zich te melden bij de wachtcommandant van het district Oost via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* VROUW ZWAAR GEWOND BIJ STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Een 22-jarige bewoonster van de Nijverheidstraat is woensdagochtend rond tien uur gewond geraakt na een steekpartij in haar woning. De vrouw had vermoedelijk ruzie gekregen met een 28-jarige man uit Rotterdam wat ontaardde in een steekpartij. Hierbij liep het slachtoffer ernstige verwondingen op. Zij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis. De 28-jarige Rotterdammer is enige tijd later door politiemensen in de omgeving van de woning aangetroffen. Hij is voor verhoor en onderzoek meegenomen naar een politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. De toedracht van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.

Ochtenduitgave woensdag 5 januari