Deelgemeente Osdorp Amsterdam



Activiteitencentrum voor jongeren in Osdorp Midden Noord 5 januari 2005

In Osdorp wonen veel jongeren. Maar vaak is er niet voldoende voor hen te doen. Dat leidt soms tot overlast. Daarom wil stadsdeel Osdorp een activiteitencentrum voor jongeren bouwen. Dit centrum moet komen in het stedelijke vernieuwingsgebied Osdorp Midden Noord. De locatie waar het dagelijks bestuur van Osdorp voor heeft gekozen is het huidige parkeerterrein naast de Sint Lucaskerk op de hoek van de Reimerswaalstraat en de Osdorper Ban.

Vrijstaand
Het plan is hier een centrum te maken van ongeveer 10 bij 20 meter met daar omheen bijvoorbeeld een sportveldje voor jongeren. De locatie heeft als voordeel dat er een vrijstaand centrum kan komen, terwijl er toch sociale controle is door de ligging aan de Osdorper Ban. Het centrum biedt de jongeren van 12 tot 18 jaar de mogelijkheid hun vrije tijd op een positieve manier door te brengen. Alle activiteiten in het gebouw vinden plaats onder begeleiding. Het parkeerterrein naast de Sint Lucaskerk wordt in het plan verplaatst naar het naastgelegen grasveld. Er blijven evenveel parkeerplaatsen.

In november heeft de stadsdeelraad een besluit genomen waardoor de financiering van de bouw van het centrum gegarandeerd is. Daarna heeft het dagelijks bestuur van Osdorp in december een keuze gemaakt voor de meest geschikte locatie voor het activiteitencentrum. Deze locatie wordt nu vrijgegeven voor inspraak.

Inspraak
Bewoners en instellingen hebben het recht in te spreken op plannen van het stadsdeel, zodat de plannen nog kunnen wijzigen. Ook is het wenselijk dat bewoners en instellingen hun inzicht geven om de plannen van het stadsdeel te kunnen verbeteren.

De inspraakperiode voor de locatie van het activiteitencentrum voor jongeren loopt van donderdag 20 januari tot en met woensdag 16 februari. Op donderdag 10 februari vindt de inspraakbijeenkomst plaats om 19.30 uur in de raadzaal in het stadsdeelkantoor. De officiële aankondiging van de inspraak komt op deze pagina in de Westerpost van 19 januari. De inspraak begint dan omdat er rekening is gehouden met de kerstvakantie. Omwonenden krijgen rond half januari een brief over het activiteitencentrum en de inspraak.

Overleg
Over het ontwerp van het centrum en over de inrichting van de openbare ruimte vindt overleg plaats met omwonenden en instellingen in de buurt. In ieder geval betrekt het stadsdeel jongeren uit de buurt, ouderen uit de Reimerswaalstraat en de Sint Lucasparochie bij het uitwerken van het plan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Martine Koehein van de afdeling Sociale Vernieuwing, telefoon: 518 0940, of met de heer Ferdinand Ex, telefoon 518 0832, van de afdeling Communicatie van stadsdeel Osdorp.