Politie Zuid-Holland-Zuid

Dodelijke aanrijding

Papendrecht 06-01-2005 - Woensdagavond 5 januari 2005 is een 63-jarige fietser uit Papendrecht zeer zwaar gewond geraakt bij een aanrijding. Later die avond is het slachtoffer in het ziekenhuis overleden. Een auto botste op de fietser bij het kruispunt van de Kennedylaan met de Lange Tiendweg en de J.R. Thorbeckesingel. Dat gebeurde op woensdagavond 5 januari 2005 rond 21.15 uur.

De 19-jarige bestuurster van de auto uit Steenbergen reed vanuit de richting van de Willem Dreeslaan. Ze zag dat er van links uit de Lange Tiendweg een auto kwam. Ze remde af maar dit voertuig stopte op de kruising. Waarschijnlijk stak de fietser vanachter de wachtende auto de kruising over. De vrouw zag in ieder geval de 63-jarige te laat waarna de aanrijding volgde. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het 63-jarige slachtoffer had in ieder geval letsel aan zijn ribben, long en schedel. Daar bezweek hij s avonds laat aan zijn verwondingen.

Getuigen gezocht
De bestuurder van de auto, een zwarte Peugeot 206, die uit de Lange Tiendweg kwam reed weg in de richting van de Willem Dreeslaan. De politie zoekt de bestuurder hiervan omdat deze in ieder geval de aanrijding zag gebeuren. De bestuurder of andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).