Ingezonden persbericht


Persbericht

6 januari 2005

Clementine® 9.0 ondersteunt predictive modeling met Oracle Data Mining

~ Nieuwste versie van SPSS Data Mining Workbench biedt In-Database Modeling met Oracle Database 10g ~

De op open standaarden gebaseerde architectuur van Clementine 9.0®, de nieuwste versie van de succesvolle data mining workbench van SPSS, vormt vanaf nu de basis voor de integratie met Oracle Database 10g, de eerste relationele database ontworpen voor grid computing. Oracle Database 10g ondersteunt predictive modeling met Oracle Data Mining, zodat modellen direct binnen de database kunnen worden gebouwd en toegepast.

Met Clementine 9.0 kunnen analisten de Clementine interface gebruiken om modellen te bouwen, te doorzoeken en te scoren met Oracle Database 10g, met behulp van Oracle Data Mining technieken. Oracle Data Mining algoritmen, zoals Naïve Bayes, Adaptive Bayes Network en Support Vector Machines, verschijnen als nodes in de Clementine interface. Deze technieken kunnen nu net als iedere andere techniek die ingebouwd is in Clementine gebruikt worden.

Oracle Database 10g scoort goed op beheersbaarheid, hoge efficiency en productiviteit, aldus Peter Caron, SPSS senior product manager. Oracle Database 10g en Oracle Data Mining hebben diezelfde drie kwaliteiten met Clementine gemeen. Analisten kunnen daardoor efficiënter en doeltreffender werken met modellen die ze via Oracle 10g verkrijgen en kunnen ze eenvoudiger bouwen, gebruiken en beheren.

(208 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SPSS
SPSS is een wereldwijde leverancier van oplossingen voor data collectie, PredictiveMarketing en Predictive (Web) Analytics (Nasdaq:SPSS). In 2002 heeft de groep een omzet van 209 miljoen dollar gerealiseerd. De organisatie is actief in meer dan 80 landen en heeft ruim 1300 medewerkers.

SPSS is al 35 jaar actief op de markt voor analytische toepassingen en bekleedt een belangrijke positie op de markt voor data mining, text mining, web mining, data collectie en voorspellende marketing en biedt organisaties instrumenten om strategische beslissingen te nemen (datawarehousing, reporting, analyse, simulation en e-Metrics).

Met de geavanceerde en elkaar aanvullende oplossingen van SPSS kunnen organisaties al hun gestructureerde gegevens (on en off-line) en ongestructureerde gegevens integreren en analyseren om hun beslissingsprocessen en klantrelaties te optimaliseren. Meer informatie: www.spss.nl

Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation and/or its affiliaties.

SPSS Benelux bv: Wiepke van der Wal
Tel: +31 (0)183 651 777
E-mail: wiepke@spss.com http://www.spss.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com