Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 5 januari 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Pallieterburg 79, dakkapel voorzijde aanbrengen.
's-Gravendreef 23, woning zijkant uitbreiden.
Slotlaan 119, politiebureau deels vernieuwen.
Van Beethovenlaan 16, woning op verdieping uitbreiden. Sint Francisbaai 16, dakterras achterzijde aanbrengen. Difoehof 13, voorgevel wijzigen.
Vivaldistraat 27, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Slotplein 16, supermarkt uitbreiden.
Voltairetuin 14, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Minoes Erf 59, dakopbouw bouwen.
Rozenburcht, 72 woningen (in 3 torentjes) bouwen.
Rivium 4e straat 4, milieuopslag plaatsen (tijdelijk).

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Voltairetuin 14, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 6 januari 2005, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 23 december 2004:
Dakotaweg 265, verdiepingsvloer aanbrengen.
Berliozstraat 14, opbouw op garage bouwen.

Verzenddatum 27 december 2004:
Bermweg 69f, winkelruimte veranderen.
Bermweg 490, woning uitbreiden.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn door de gemeente kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 15 december 2004:
Wisselspoor 3 meidoorns
Merelhoven t.h.v. nr. 249 2 perenbomen
Henry Moorepassage/Operalaan t.h.v. 16-18 1 schijnacacia Gruttosingel t.h.v. nr. 30 1 populier
Achterzijde Zwaarddans 14/16 3 grauwe abelen
St. Annabaai t.h.v. nr. 57 1 veldesdoorn

Verzenddatum 28 december 2004:
Merelhoven 12 1 watercipres
Langs sloot naast 's-Gravenweg sectie A 6986 1 wilg

Verzenddatum 30 december 2004:
Rubenssingel langs fietspad tussen paal 19/23 1 wilg. Herplantplicht. Oude Laantje 1 populier. Herplantplicht.
Meidoornveld 180-185 singelzijde 1 els
Hordaland 24 3 meidoorns
Hoofdweg 40 t.h.v. Spoorbaan/Molenbaan 1 els
Slotgracht, achterzijde Raadhuisstraat 7/11 1 kastanje. Herplantplicht. Dotterlei 443/557, singelzijde 1 schijnacacia

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

INSPRAAKPROCEDURE VRIJSTELLINGSVERLENING VOOR VESTIGING VAN ONBEMAND TANGO TANKSTATION AAN HOOFDWEG

Inspraakprocedure
Het college maakt bekend dat een inspraakprocedure wordt opgestart, als voorbereiding op de procedure tot vrijstelling van het bestemmingsplan (artikel 19 lid 1 WRO) voor de vestiging van een onbemand Tango-tankstation op het perceel Hoofdweg 30.

Het bouwplan
De vestiging van het onbemande tankstation is in strijd met de gebruiksbepalingen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Hoofdweg 1998'. Om aan het bouwplan medewerking te kunnen verlenen, moet een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden gevolgd. Voordat een dergelijke vrijstellingsprocedure kan worden opgestart, moet eerst gelegenheid tot inspraak worden geboden.

Wanneer en hoe kunt u reageren?
Het plan en alle aspecten die relevant zijn voor de vrijstellingsprocedure zijn opgenomen in een zogenaamde ruimtelijke onderbouwing. Het concept van deze ruimtelijke onderbouwing ligt in het kader van de inspraakprocedure vanaf donderdag 6 januari tot en met donderdag 17 februari 2005 ter inzage. In deze periode kunt u schriftelijk reageren op het plan.

Daarnaast wordt op dinsdag 1 februari 2005, aanvang 20.00 uur, in een van de zalen van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 een inspraak- en informatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op het plan en de vrijstellingsprocedure. Tevens kunt u dan uw vragen en opmerkingen kwijt over het plan en de procedure. Deze worden dan als inspraakreacties in de vrijstellingsprocedure meegenomen.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en het concept van de ruimtelijke onderbouwing in het kader van de inspraakprocedure vrijstellingsverlening voor vestiging van onbemand Tango tankstation aan de Hoofdweg liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.