Politie Groningen

Persberichten donderdag 6 januari 2005

Provincie Groningen 06-01-2005 -

Groningen: aanhouding na explosie in woning
De politie heeft woensdagavond de bewoner (52) van een appartement aan de Munsterheerd in Groningen aangehouden, nadat de man had getracht de woning te laten exploderen. De man liet verschillende vluchtige stoffen vrij in zijn huis en stichtte vervolgens brand. Daarop volgde een ontploffing tengevolge waarvan de woning ernstig beschadigd raakte. De bewoner raakte niet gewond en in de woning ontstond geen brand. De man werd bij de komst van de politie buiten tussen het publiek aangetroffen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis en daarna overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg. De man, die een verwarde indruk maakte, is door de politie aangehouden en ingesloten. Hij heeft aangegeven een eind aan zijn leven te hebben willen maken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwe Pekela: man aangehouden na bedreiging
In zijn woning in Nieuwe Pekela heeft de politie woensdagnacht een 42-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht woensdagavond aan de Seringenlaan in Nieuwe Pekela een 22-jarige inwoner van die plaats met een vuurwapen te hebben bedreigd. De man zou tijdens een ruzie een vuurwapen hebben gericht op een groep jongeren en daarbij zijn plaatsgenoot ook in persoon hebben bedreigd. Bij de man werd een gasalarmpistool aangetroffen. Dat wapen is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl/Appingedam: alcoholcontroles
De politie heeft woensdagavond op verschillende plaatsen in Delfzijl en Appingedam alcoholcontroles gehouden. Van 440 bestuurders werd een blaasproef afgenomen. Niemand van de gecontroleerden bleek te veel te hebben gedronken.

Winsum: asielzoeker aangehouden
In het asielzoekerscentrum aan Lombok in Winsum heeft de politie woensdagmiddag een 24-jarige man uit Burundi aangehouden. De verdachte, bewoner van het centrum, vernielde de ruit van de auto van een opvangmedewerkster. Bij het politieonderzoek bleek dat de man dezelfde medewerkster eerder al had bedreigd. De man is meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Wirdum: plakster aangehouden
Aan de Provinciale Weg N360 in Wirdum heeft de politie woensdagmiddag een 34-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw werd op heterdaad betrapt bij het plakken van posters voor een motorbeurs op een gebouwtje van een energiemaatschappij. Ze had daarvoor geen vergunning. De vrouw is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Haar plakattributen, inclusief posters, zijn door de politie in beslag genomen.

Hoogezand: pitt-bulls in beslag genomen
De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Nolenslaan in Hoogezand, in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst (AID), drie volwassen pitbulls en 14 pitbull pubs in beslag genomen. De bewoonster (38) van het pand en tevens de eigenaresse van de honden is door de politie aangehouden. Bij de schouw door de AID is vast komen te staan dat de honden inderdaad van het ras pitbull zijn. Politieonderzoek wees uit dat de vrouw de honden zonder stamboom en ongechipped verkocht. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Ze is na verhoor heengezonden. Alle honden zijn inmiddels ge-eutanaseerd.

Snelheidscontroles: woensdag
Holwierde: Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 578 voertuigen, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 120 km.
Hoogezand: Troelstralaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: niet vastgelegd, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 74 km.
Hoogezand: Gorechtlaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: niet vastgelegd, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 66 km.
Meer berichten Stad volgen nog