Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Amsterdam, 8 januari 2004

www.kustbewoners.nl
REISFOTOGRAFEN, JOURNALISTEN EN REIZIGERS MAKEN FOTOBOEK VOOR

NABESTAANDEN VLOEDGOLF

Begin maart verschijnt onder de titel KUSTBEWONERS bij KIT Publishers een full colour fotoboek over de door de tsunami getroffen gebieden in de Golf van Bengalen en Oost-Afrika. De aanschafprijs van EUR 20,- komt volledig ten goede aan giro 555. Talrijke reisfotografen, journalisten en hulporganisaties werken volledig belangeloos mee aan het boek, evenals papierleveranciers, drukkers, vormgevers en boekhandelaren.

Het boek Kustbewoners toont de lezer in woord en beeld de getroffen regio ' s voor de tsunami. Reizigers en (foto)journalisten vertellen persoonlijke verhalen. Hulporganisaties beschrijven hun concrete acties

en ervaringen. Het boek kan vanaf donderdagavond 6 januari worden besteld via de website www.kustbewoners.nl en de intekenlijsten in de boekhandel: begin maart verschijnt Kustbewoners. Reizigers kunnen foto's voor het boek insturen van mensen uit de getroffen kustgebieden die zij in de jaren voor de ramp hebben ontmoet.


* Volledige opbrengst ten goede van giro 555
* Belangeloze medewerking van tientallen organisaties, journalisten, fotografen en grafische bedrijven

* Bestellen en foto ' s insturen via www.kustbewoners.nl
* Nu intekenen via www.kustbewoners.nl en boekhandel

De uitgave is een initiatief van KIT Publishers te Amsterdam naar een idee van de Haagse reisfotograaf Peter de Ruiter, die in 2002 onder andere de zwaar getroffen Indiase Andaman en Nicobar Islands heeft bezocht. KIT Publishers is de uitgeverij van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). KIT is actief betrokken bij het gesprek met de samenwerkende hulporganisaties over de manier waarop het maatschappelijk middenveld nu en in de toekomst kan worden opgebouwd.

Titel: Kustbewoners
ISBN: 90 6832 582 5
Tech.geg.: ca. 120 p., paperback, ca. 28,4 x 22,5 cm Oplage: 5.000 exemplaren
Verkoopprijs: EUR 20,00