Ingezonden persbericht


Hapag-Lloyd Flug bestelt 10 737-800s bij Boeing

Seattle, 6 januari 2004 - Boeing en de Europese luchtvaartmaatschappij Hapag-Lloyd Flug hebben een orderovereenkomst gesloten voor 10 Boeing Next-Generation 737-800 passagiersvliegtuigen. De order vloeit voort uit het standaardisatieprogramma van Hapag-Lloyd Flug voor zijn vloot, waarbij verouderde A310s worden vervangen door Boeing Next- Generation 737-800s. Als gevolg hiervan zal de vloot van Hapag-Lloyd Flug geheel zijn samengesteld uit vliegtuigen van Boeing. Hapag-Lloyd is onderdeel van de TUI Travel Group en is gevestigd in Hannover (Duitsland). De luchtvaartmaatschappij beschikt over één van de nieuwste en modernste vloten van Europa. Hapag-Lloyd Flug voert per week 552 vluchten uit vanaf 21 vliegvelden naar 39 bestemmingen in negen landen.

Volgens Sebastian Ebel, lid van the TUI Group board en verantwoordelijk voor de luchtvaartmaatschappijen van de TUI Group, maakt de maatschappij gebruik van de huidige gunstige beurskoers. Wij kunnen nu het meest kostenefficiënte vliegtuig aanschaffen tegen een scherpe prijs , zegt hij. Dankzij deze vlootstandaardisatie op basis van Boeing 737-800s kunnen we de operationele, onderhouds- en servicekosten beperken. De betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en technologische geavanceerde mogelijkheden van de Boeing Next-Generation 737-800 maken dit vliegtuig volgens Hapag-Lloyd Flug tot de meest geschikte keuze, zowel vanuit de optiek van de luchtvaartmaatschappij als die van passagiers.

De nieuwe Boeing Next-Generation 737-800 voor Hapag-Lloyd Flug worden afgeleverd met de geavanceerde zogenoemde Blended Winglets. Deze opstaande vleugelpunten verminderen de luchtweerstand tijdens het vliegen.

Vergeleken met concurrerende vliegtuigen in zijn klasse is de 737-800 met Blended Winglets 1.500 pond lichter, vliegt 260 nautische mijlen verder en 1.100 voet hoger en stijgt 3,2 minuten sneller tot een hoogte van 35.000 voet met een extra gewicht van 12 passagiers.

De order van Hapag-Lloyd Flug vertegenwoordigt, op basis van catalogusprijzen, een waarde van $655 miljoen. De eerste vliegtuigen worden in het eerste kwartaal van 2006 afgeleverd. De order, die eind december is getekend, wordt opgenomen in Boeing s verkoopcijfers van 2004.

De order van Hapag-Lloyd bevestigd het belang dat luchtvaartmaatschappijen hechten aan de bijzondere technologie, de betrouwbaarheid en de milieuvriendelijke prestaties van de 737 s, zegt Marlin Dailey, Vice President European Sales, Boeing Commercial Airplanes.

De Boeing Next-Generation 737 is het snelst verkopende vliegtuig uit de geschiedenis van de burgerluchtvaart. Het is ook het nieuwste, meest geavanceerde en meest efficiënte vliegtuig in zijn klasse. Boeing heeft al meer dan 1.600 Next-Generation 737s afgeleverd.

# # #



Ingezonden persbericht