Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht 06-01-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Boetes alsnog betaald

NIEUWEGEIN - Op de Laagravenseweg constateerde de politie omstreeks 15.00 uur dat een bestuurder, zonder in het bezit te zijn van een invalide kaart, op een invalide parkeerplaats stond. Na het natrekken van zijn gegevens bleek dat hij nog een openstaande boete moest betalen van 76 euro. De bestuurder, een 38-jarige man uit Cothen, werd aangehouden en op het bureau betaalde hij alsnog de boete.

Tien jongeren opgepakt na vernielingen

NIEUWEGEIN - Tien jongeren uit Nieuwegein, Maarssen en Vianen werden de afgelopen weken aangehouden omdat zij ervan worden verdacht vernielingen te hebben gepleegd in de wijk Galecop in de nacht van 20 op 21 november 2004. De jeugd had een feestje gehad en was daarna de wijk ingelopen. Ongeveer twintig autoruiten werden ingegooid evenals ruiten van winkels en van een school.Uit tuinen van diverse bewoners werden goederen gestolen, waaronder een lantaarn en bloempotten. Er kwamen in totaal 24 aangiftes binnen. Er waren zowel minderjarigen als meerderjarigen bij de openlijke geweldpleging betrokken. Een van hen was een meisje. De totale schade wordt geschat op enkele tienduizenden euros. De schade wordt getracht te verhalen op de verdachten die zich voor de rechter zullen moeten verantwoorden.

Verkeerscontroles

VIANEN Op de Hagenweg heeft de politie op dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er zijn in totaal 15 bekeuringen uitgedeeld, 15 bestuurders overschreden de snelheidslimiet, 9 bestuurders droegen geen gordel en 2 personen kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

LOPIK- Op woensdagochtend heeft de politie op de Lopikerweg-Oost 11 bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de snelheidslimiet. De bestuurder met de meeste haast reed 74 km/u, waar 50 km/u was toegestaan. Ook werden 3 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Man beroofd van mobiele telefoon.

NIEUWEGEIN Op woensdagavond is een 28-jarige man uit Nieuwegein beroofd van zijn mobiele telefoon.

Omstreeks 19.45 uur liep de man op de Raadstede. Op het moment dat hij met zijn telefoon wilde bellen kwam er een bromfiets aangereden. Zijn mobiele telefoon werd uit zijn handen gerukt. Op de bromfiets zaten twee jongens met zwarte helmen.

De politie is op zoek naar mensen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien. Zij kunnen bellen met de politie Utrecht, district Lekstroom, via 0900-8844.

Vuurwerk

HOUTEN Op woensdagavond zijn twee mannen van 18-jaar uit Houten en Utrecht bekeurd voor het afsteken van vuurwerk.

Omstreeks 23.00 uur hoorden agenten knallen van vuurwerk. Op de Slinger zagen zij dat twee jongen van 18 jaar vuurwerk aan het afsteken waren. De mannen zijn aangehouden en hebben een bekeuring gekregen.