Wanadoo

Amsterdam, 6 januari 2005

Wanadoo introduceert Digitale Telefonie in Nederland Tegen een vast tarief onbeperkt internetten én bellen via de Wanadoo Livebox

Wanadoo Nederland biedt met Wanadoo Telefonie een nieuwe dienst: bellen via de ADSL- verbinding. Wanadoo introduceert de dienst voor een vast bedrag van 22,50 per maand, inclusief onbeperkt internetten én bellen naar alle vaste telefoonnummers in Nederland.

"Telefonie is na internet de tweede dienst die we leveren via de Wanadoo Livebox, een intelligent apparaat dat eenvoudig te installeren is. Onze telefoniedienst biedt uitgebreide kostenbesparingen, vergeleken met huidige telefoniediensten", zegt Jean-Jacques de Pins, CEO van Wanadoo Nederland. "Telefonie is de volgende fase in onze strategie om onze klanten internet-, telefonie- en televisiediensten te leveren."

De Wanadoo Livebox is makkelijk aan te sluiten en zorgt voor de verbinding met het internet en het publieke telefonienetwerk. Alle bestaande telefoontoestellen kunnen eenvoudig op de Livebox aangesloten worden. Bellen met Wanadoo Telefonie is niet anders dan gewoon telefoneren: gewoon de hoorn van de haak nemen en een nummer kiezen. Wanadoo abonnees blijven dus op dezelfde manier bellen, maar betalen veel minder.

Wanadoo biedt haar telefonieklanten naast het onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland ook zeer voordelige gesprekstarieven voor internationale en mobiele nummers. Bellen naar 0900-nummers gaat tegen de normaal vastgestelde tarieven. Abonnees van Wanadoo Telefonie kunnen tevens hun telefoonabonnement omzetten naar het zeer

voordelige KPN Belbudget-abonnement, wat een aanzienlijke besparing met zich

meebrengt.

De afgelopen maanden heeft Wanadoo de nieuwe dienst uitgebreid getest. Tijdens de introductieperiode in januari kunnen nieuwe abonnees het eerste jaar voor slechts 22,50 per maand gebruik maken van Wanadoo Telefonie. Dit is inclusief de ADSL-verbinding en de huur van de Livebox. Klanten kunnen de Livebox eenvoudig zelf installeren of dit door een specialist laten doen. De Livebox is ook in een draadloze (WiFi) versie te krijgen. Geïnteresseerden kunnen op de site van Wanadoo via een postcode-check bekijken of Wanadoo Telefonie beschikbaar is in hun regio.

Een grootschalige "eindeloos bellen" mediacampagne met radio- en tv-commercials, advertenties en online reclame ondersteunt de introductie van Wanadoo Telefonie.

Over Wanadoo Nederland

In Nederland is Wanadoo de tweede internet provider (bron: Interview-NSS) en de grootste breedbandprovider.

Wanadoo, een merk van France Telecom, is Europa's grootste breedband provider. Wanadoo had op 30 september 2004 9,2 miljoen actieve abonnees, van wie 40 procent breedbandabonnees. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje en Nederland. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.nl.