Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - Rhedenaar verdacht van uitgeven vals geld
Publicatiedatum: 06-01-2005

De Zevenaarse politie heeft woensdagavond in een horecagelegenheid aan de Grietsestraat een 30-jarige man uit Rheden aangehouden. De man wordt ervan verdacht vals geld in de zaak te hebben uitgegeven. Personeel van de zaak kreeg rond acht uur argwaan nadat een biljet uit handen van de Rhedenaar was ontvangen. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Ook de agenten vermoedden dat het door de Rhedenaar uitgegeven biljet vals was, waarop de man werd aangehouden. Het biljet werd in beslag genomen. De Rhedenaar is na verhoor weer vrijgelaten. Onderzoek door de technische recherche moet uitwijzen of het inderdaad om een vals biljet gaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lingewaard - man aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 06-01-2005

Een 41-jarige man uit de gemeente Lingewaard is woensdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 35-jarige echtgenote bij een huiselijke ruzie te hebben mishandeld. De vrouw was daarbij licht gewond geraakt en zag kans de woning uit te vluchten. Bij een nabij gelegen woning waarschuwde zij de politie die de man in zijn woning aanhield. Door de vrouw is aangifte gedaan. De 41-jarige verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld. Vanwege privacybelangen worden door de politie geen nadere mededelingen gedaan over het adres waar het voorval plaatsvond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - beschonken Huissenaar aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 06-01-2005

De politie van Elst heeft woensdagavond op de Rijksweg Noord een 43-jarige man uit Huissen aangehouden. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. Ook wordt hij verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval. Getuigen waarschuwden even voor tien uur de politie nadat ze op de Rijksweg Noord een klap hadden gehoord. Kort daarop zag één van hen een man weglopen bij een auto, die met flinke schade tot stilstand was gekomen. Terwijl agenten bezig waren met het instellen van een onderzoek kwam de 43-jarige Huissenaar aangelopen die verklaarde de eigenaar van de auto te zijn. Een van de getuigen herkende de man als degene die bij de auto was weggelopen. De Huissenaar rook naar alcohol, waarop hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 2,02. Dat is bijna vier maal zoveel als wettelijk is toegestaan. Reden voor de agenten ook het rijbewijs van de Huissenaar in te vorderen. De Huissenaar, die overigens zelf ongedeerd bleek, had verklaard niet zelf gereden te hebben. Over de toedracht van de aanrijding is nog niets bekend: door de politie is geen schade aan derden aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden