Het Nederlandse Rode Kruis

Den Haag, 6 januari 2005

Directeur Rode Kruis terug van werkbezoek Sri Lanka

De nieuwe directeur van het Nederlandse Rode Kruis, dr. Cees Breederveld, begon zijn eerste werkweek met een werkbezoek aan Sri Lanka. Hij vertrok 31 december samen met een aantal gedelegeerden naar het rampgebied en keerde woensdag 5 januari terug naar Nederland. Cees Breederveld heeft in Sri Lanka meegelopen met de tracingdeskundige van het Nederlandse Rode Kruis, Marjolein Bosch, en bezocht verschillende noodhulpwerkzaamheden van het Rode Kruis in Sri Lanka.

De 57-jarige Cees Breederveld is sinds 1 januari 2005 algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Hij is van oorsprong medisch specialist kindergeneeskunde en heeft diverse bestuurlijke functies in het ziekenhuiswezen vervuld. Tot zijn indiensttreding, was hij vanaf 1999 lid van het landelijk bestuur van het Nederlandse Rode Kruis.

Cees Breederveld reisde terug samen met onder anderen Jos Kox, relief delegate (deskundige op het gebied van noodhulp), die direct na het bekend worden van de ramp door het Nederlandse Rode Kruis naar Sri Lanka werd uitgezonden.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft inmiddels 16 mensen actief in Indonesië en Sri Lanka